Kreikassa tuli ministerille kielto palkata sukulaisiaan valtion hommiin. Suomessa sellainen kielto on ollut voimassa jo vuosikymmenet ja se on ihan peruskauraa meillä. Mutta näissä nepotismin ja korruption maissa siis arkea. Helleenien maassa kaikenlainen oman edun tavoittelu on sisäänkoodattu elämään, kertoi tyttäreni joka yritti siellä tehdä töitä viime vuonna. Vaikkapa kielto tupakoida julkisissa tiloissa oli asia jota ei alkuunkaan kunnioitettu. Kännissä autoilu on samaa sarjaa. Verojen välttely on kansallisurheilu ja periminen on toivotonta. Koska perijävirkamies voidaan aina lahjoa ja se tulee edullisemmaksi.

Nyt Kreikan pyytämä 2 vuoden lykkäys niihin toimiin, joita maalta edellytetään jotta se saisi EU:n lisärahoitusta on aika toivoton anomus, sillä maassa ei ole yritettykään hoitaa velkaongelmaa. Maan oli määrä myydä valtion omistamia juttuja, mutta kuka nyt haluaisi ostaa käytetyn urheiluhallin, jolle ei enää koskaan ole mitään järkevää käyttöä. Tai moottoritien, lentokentän, sataman joiden kannattavuus on hakusessa. Ei mene kaupaksi enkä ihmettele. Maanomistus on niin monen mutkan takana eikä siitä kukaan ota selvää, sillä mitään kunnollista maarekisteriä ei varmaankaan ole kehitetty sen jälkeen kun Christian Schildt aiheesta kirjansa kirjoitti ja siinä kertoi menettelyjen kummallisuuksista. Joku kunnon turismisaari kelpaisi varmaan monelle maalle vakuudeksi, velkojen pantiksi, mutta kun kukaan ei oikein tiedä kuka mitäkin omistaa?

Jos vaikka näihin asioihin jotakin selkoa saataisiinkin, ei nopea pakkomyynti tuottaisi parasta hintaa, vaan kaikki menisi kiinalaisille tai muihin maihin piilottautuneille rikkaille pilkkahintaan. Siinä mielessä lisäajan ruikuttaminen on ymmärrettävissä, mutta tunnetulla mentaliteetilla lisäaika ei toisi mitään parannusta tilanteeseen. Olen samaa mieltä Sipilän kanssa, että antaa mennä vaan. Itse asiassa hän taisi kopsata idean mun blogista?