Kirjoitin alla olevan 25.3, eli kaksi viikkoa ennen Jyrkin eroilmoitusta ja sote-ratkaisun selvittyä.

 

"Heitän arvauksen, että tämä äkkimuutos kyllä tietää sitä, että Kataisen ura puhiksena on ohi ja hänen katseensa on jo Bryssissä. Lisää arvauksia – Vapaavuoresta tulee uusi puhis kokkareille, Rinne pesee Jutan ja hallitus hajoaa siihen. Saadaan uudet vaalit syksyllä. Ja niiden seurauksena aika kokematon uusi hallitus, jossa mukana Sipilä ja Soini. Jännittäviä näkymiä."

 

On hauska huomata että käsitykseeni ovat yhtyneet kovin monet pääkirjoituksia väsänneet lehdet, ilmeisesti päätoimittajat.

 

Nyt tarkennan arvaukseni taustaa:

Kun Antti Rinteellä ei ole parlamenttikokemusta ja hän on tunnettu rähjä, ei Vapaavuori pärjää kaverin kanssa. Siksi Janne ottaa väkisin käsittelyyn sen uuden ydinvoimaluvan ja saa vihreät lähtemään hallituksesta. Siitä saa kivan tekosyyn hajottaa hallitus ja eduskunta sen perään. Demareille uudet vaalit on katastrofi, kokkarit jotenkin selviävät niistä. Sipilästä tulee pääministeri ja Soinista valtion kassanhoitaja. Siihen sitten hiljalleen hiipuu Persupuoluekin.

 

Ulkoministerin postista tulee vaikea ja siihen pitäisi löytää osaaja, sillä kokematon ei pärjää Putinin kanssa. Jos vielä Ukrainan tilanne pahenee, niin kuin näyttää, ollaan helisemässä täälläkin. Soinia ei saa niihin hommiin päästää eikä Jussi Niinistöä. Voisivat ottaa ammattihepun, jonkun diplomaatin?

 

Kuntauudistus jätetään rauhassa kypsymään ja hyvä niin. Pitää ensin kypsytellä tämä sotesoppa ja kun se on jäähtynyt, voidaan palata kuntahallintoon.