Jatkuvasti osaavat yllättää Qataria haliitsevat kuninkaat tai mitä nimeä käytävätkään. Al Jazeeran tv-kanavan  perustaminen on oiva esimerkki. Qatar on haalinut rahalla kaikenlaisia huippu-urheilujuttuja. On Golfia, tennistä, fillarointia, fudista. Rahalla saa paikalle ammattiurheilijoita. Onko se sitten enää mitään urheiluideologian mukaista reilua peliä?

+)  varsinainen kimmoke tähän juttuu oli tv:ssä näytetty uusi taidemuseo, johon on hankittu japanilasen mestarin uusin työ, sata metriä pitkä seinämaalaus. Siis on hiukan iso museo! Sinne on ostettu aivan poskettomilla hinnoilla vanhempaa arvotaidetta. useita tauluja joiden hinta huutokaupoissa oli satoja miljoonia taaloja kipale, myös maailman kallein, hinta kai 270 (tai 470?)  milj.taalaa. Jokin vanha hollantilaismestari 1700-luvulta.  Siis näiden vanhojen maalausten hinta yksin oli yli miljardin euron. Jää siinä Guggis toiseksi. Vaikka se  parhaillaan pykääkin uutta filiaaliaan naapurimaahan Dubaihin. Nämä ökyrikkaat kilpailee vähän kaikesta, joka olisi maailman suurinta.

Gulfin eli öljyrannikon maat ovat viime hädässä ryhtyneet reiluiksi. Qatarilla on ihan oma taktiikka, mutta toiset öljymaat ottavat oppia. Saudien kunkku ärähti että Venäjän ja Kiinan veto Syyrian tapauksessa oli huono juttu. Kun on monopoliasemassa, voi hiukan uhitellakin ostajille, vai? Tällaiset tempaukset voivat jotenkin toimia maissa, joissa poliittinen ymmärrys on kehnolla tasolla. Näitä maita on toki arabia pullollaan, mutta näin läpinäkyvä huoli kansojen oikeuksista ei oikein vakuuta tällaista politiikan tarkkailijaa.

Qatarin pomoja täytyy silti onnitella varhaisesta ilmojen haistelusta. Voipi maa selvitä ihan kivasti tästä myllerryksestä, joka kaataa hallitisjoita ihan solkenaan. Syyria on paha juttu kaikkien kannalta. Oman kansan teurastus ei tunnu hyvältä idealta edes öljysheikeistä.