Jonain iltana olimme iltaseurustelemassa Steigenberger-hotellin aulassa, jossa on laaja sisäpiha. Pihan reunoilla on 3 eri ravintolaakin. Siinä esiintyi paikallinen tanssiryhmä 5+5 henkeä. Kirjavia asuja, ei mitään kansallispukuja. Vähän kuin espanjalaisia mustalaisia olisi olleet asuiltaan. Toinen asusetti oli vähän enemmän arabisävyinen. Mutta tanssi oli kehnoa länsimaista, jota on paremmin esitettynä nähty mm. Tallinnan risteilyillä. Siellä kun taustana on sentään venäläinen baletti-osaaminen.

Toinen seikka jota olen itsekseni ihmetellyt, nyt kun olen eka kertaa katsonut Aljazeeraa. Sieltä tulee mainoksia muiden kanavien ohjelmistosta. On menossa kaikki länsiformaatit, IDOLS, Egyptian Star, TALENT ym, joiden nimiä en muista edes meiltä. Samoin on sarjaleffoihin kopioitu kaikki lännen metkut. Kovin on samanlaista käsistä kuin "Salkkareissa" tai kotikaduissa. Länsihapatus se pilaa nämäkin kanavat. Ja niitä siis on satoja, mukana kaikki lähialueen arabimaat.

 

On se surullista että näin vahvaa kuin muslimikulttuuri muutoin on ollut, se on avuton vastaamaan tähän tv:n tuottamaan kiiltokuvamössöön. Mainonta lienee se mekanismi jolla homma pelaa.