En seuraa musiikkia juurikaan normaalielossani. Ja tuskastun nuorisodiscossa äkkiä. En ole koskaan ollut selvillä musiikki- enkä muustakaan muodista. Tunnistan Juicen ja Tapsa Rautavaaran äänen, Kastri-Helenan saatan erottaa Meijusta, mutta siihen se jää. Euroviisut ja muut kiekujaiset eivät kiinnosta.

Täällä pidän AlJazeeran kanavan auki suuren osan päivää, sillä en ole omaksunut tapaa katsoa etukäteen ohjelmia, kun niiden nimet ei paljoa kerro kuitenkaan. AlJaz tarjoaa uutisvirtaa tehokkaasti ja pätkii sitä hyvin tehdyillä puolen tunnin  taustajutuilla.

Yksi näistä aina tuoreena pysyvistä 30 min pätkistä on joka päivä uusiutuva STREAM.  Eilinen juttu jonka katsoin äsken uudelleen, oli alle 30-kymppisen rockitähden haastattelu. Kaveri kertoi taustastaan, josta ehdin kirjata muutamia jänniä yksityiskohtia. Sami on syntynyt Iranissa, kasvanut Englannissa, naimisissa saksalaisen kanssa, asunut 4v Kairossa. Hänellä on ystäväpiirissään monen uskonnon tunnustajia eli hän on kovin kansainvälinen tyyppi. Kertoi kovasti kannattavansa arabikevättä ja on ylpeä siitä, että sen on aikaansaanut nuoriso - facebook-sukupolvi.

Ohjelman juontajat kertoivat otsikoita eri lehdistä, joissa hänestä sanottiin mm että Sami Y on maailman tunnetuin muslimi, muslimimaailman tunnetuin rockari jne. Kaveri on vääntämässä kolmatta albumiaan, josta oli joitakin videopätkiä esillä. Niissä kuvissa ainakin otetaan kantaan arabimaiden menoon, vallankumouksiin, niiden uhreihin, köyhyyteen ja kurjuuteenkin. Muusikolla on näkemystä ja kanttia esittää muutakin kuin arabimaiden tyypillistä rakkausvinkumista. Siksi hän niin suosittu lieneekin.

Sami Yusufin musiikkia löytyy kuulemma etsiville, siihen etsintään en osaa neuvoa. KVG