Lähetin tämän jutun molempiin paikallislehtiin sillä liittymän totaali sulkeminen olisi typerää. Panin kopion meilinä myös ao virkamiehille. Asuin ennen siellä ja tunnen tilanteen.

 

Hiidenrannan liittymä

Liittymää ei pitäisi kokonaan poistaa, vaan säilyttää edes siten, että Hiidenrantaan voidaan kääntyä päätieltä 25 ja vastaavasti Hiidenrannasta tullen kääntyä oikealle. Se sallisi ajaa pääkaupunkiseudulle uuden rakenteilla olevan yhteyden eli Asematien kautta. Hiidenrantaisille ei tulisi lisämetrejä Nummelan päässä ollenkaan. Uusi yhteys syntyy kun ratasilta ja alikulku valmistuu Pajuniityn ja Pillistöntien kautta Vanhalle Turuntielle. Näitä suunnitelmia ei selvästikään ole sovitettu yhteen, mutta nyt niiden aikataulut pitää yhdistää.

Kysyä sopii mihin on haudattu tieyhteys Tervasuontien kautta tielle 25? Arvaan että se suunnitelma hautuu jossakin tienpidon johdon pöytälaatikossa odottamassa kaukaista tulevaisuutta.

 

Ulla soitti ja kertoi erikoisen lepakkojutun. Heillä on lepakko rapistellut pari päivää takassa, jonne se pääsee kiipeämällä alaspäin harkkopiippua. Takassa oli ollut tulikin toissapäivänä sadeiltana. Nyt olemme hiukan ymmällä mitä tehdä.

Ehdotin pitkän tähtäimen apuna pönttöjen tekimistä lepiksille päiväpiiloksi. Mutta sitä nokista otusta ei halua sisäänkään räpistelemään enkä heti keksinyt keinoa saada se perääntymään piipun kautta. Syksymmällä kun voi panna takan kuumaksi ongelma poistuu ja piippu pitää tukkia verkolla.

 

Vihdin Teatterilla on kauden lopuksi pari yönäytöstä. Perjantaina on luvassa hyvä sää ja siksi nyt menen katsomaan täällä ensiesityksensä saaneen ”aina oon veljeä toivonu” laulunäytelmän. Olin kotona 01.20 ja tyytyväinen iltaan ja esitykseen. Tuttuni Satu veti hienosti yhden tärkeän roolin ja lauloi hyvin.

 

Koko iltapäivän olen pitänyt avoinna suoraa lähetystä Egyptin tapahtumista. Karmea tilanne ja kurjaa katsottavaa. Kyllä näyttää sotilashallitus karvansa! Ei ihme että diplomaatti El Baradei erosi varapressan pallilta. Kairossa on eri paikoissa ammuttu jo kymmeniä ja muissa mullekin tutuissa paikoissa lisää. TV kertoo että arvatenkaan kansa ei noudata ulkonaliikkumiskieltoa, vaikka rikkojia uhataan jopa ampumisella. Aaamuyöstä jatkoin AlJazeeran katsomista ja samat pätkät pyörii yhä uudestaan, tilanne on sekava ja vaarallinen. Sisällissota uhkaa.