Nippeleitä

 

Juhannusviikon tiistaina satoi Vihdissä räntää, lämpöä +4C.

Kova pyörteinen tuuli tekee haittaa ainakin Nummelan kosteikon laajennustyömaalla, jossa porukka on istuttamassa kaivettuun lammikkoon ja reunoille sopivia kasveja. Hommaa johtaa Hesan yliopiston MM osasto ja suunnittelijana on ollut Outi Salminen, tekn.tohtori. Pitää mennä katsomaan tulosta nyt alkuvaiheessa jotta näkee kehittymisen ja kasvun.

 

Rantalehdossa on vaikeni jo viime viikolla satakieli, kai varhaisen kesän vuoksi. Edelleen ihmettelin ja kuvasinkin kännykameralla kauniiksi hopeoituja tuomia, joiden toukkapopulaatio on kutonut koko puun rungon, läheiset takiaispensaat ja isot kivetkin harsoonsa. Edelleen ihmettelen, että noita toukkia eivät linnut syö. Täytyy olla niin, että toukat ovat myrkyllisiä, sillä lintujen makuaisti ei kai ole ronkeli?

 

Nyt täytynee ostaa piuha jolla saan siirrettyä kuvat läppäriin. Ja uusi kamerakin, kun IXUS katosi. Onko kellään kokemusta Canon HS malleista, kun niiden sanotaan sopivan hämäräkuvaukseen. Mutta taitaa olla liian hidas lepakoiden kuvaamiseen? Oikein ei olisi varaa ostaa järkkäriä.

 

Päiväkävelyllä vaelsin taas urheilukentän ympäri. Siellä junnut pelasivat piirisarjan fudista. Perhe oli seuraamassa pojan matsia ja tekivät lähtöä, jolloin pikkusisko pariin kertaan totesi, että hän tykkään jalkapallosta. Äiti ei kuunnellut jolloin tyttö toisti viestin. Tuollaisista tytöistä voisi tulla hyviä futaajia. Matsin pelannut isoveli kiirehti lähtöä, kun peli alkaa telkkarissa. MM kisat kiinnostavat monia, mutta on irvokasta kun sielläkin pelataan kehnoa ”jalista”= savolainen termi. Vaihdoin kanavaa kun hetken katsoin Iran-Nigeria peliä, tosisurkeaa potkiskelua.

 

Rannalla tapasin uistinta heittävän nuoren miehen ja ryhdyin juttusille. Kaveri on virolainen ja rakennusmies, asuu meijerin vintillä ja oli eka kertaa koittamassa kalastaa. Neuvoin parempia paikkoja, sillä matalassa lahdessa ei juuri uistinkaloja ui.

 

* * *

Pääkslahden luontopolkua Veikko kohentaa. Hänestä ehkä leivotaan myös tekijä, joka kurssinsa lopputyönä opettajien ohjauksessa ja tukemana laatii laajemman suunnitelman koko alueen maankäytöstä. Siellä kun on monta toimijaa ja asiaa, ehkä jopa ristikkäisiä intressejä ja kokonaissuunnitelma puuttuu. Saimme tänään kunnasta myönteistä palautetta ja lupauksen palaveeraamisesta syksyllä. Veikon kurssipaikka Ammattiopisto Livia Piikiössä on sopijapuoli kuntaan päin. Olen iloinen, että pystyin kätilöimään tämän homman ja se oli helppoa, vain muutama puhelu ja meili ja hanke alkoi kehittyä. Veikko saa kunnon lopputyön ja paperit, kunta suunnitelman halvalla, Vihdin Luonto ja Hiipu tukea toiminnoilleen ja ennen kaikkea luonto voittaa!!!