Häiriintyneitä

Vilkaisin listaamiani blogeja, heikoin tuloksin. Onko niin että tähänkin väsyy? Joku bloggari on kyllästynyt tekniikan muutoksiin ja häntä symppaan kovasti. Pari bloggajaa ovat pitäneet kuukausien ja jopa vuosien tauon! Toivottavasti palaavat taas blogosfääriin. (pitäiskös olla 2 ässää?)

Taidan olla häiriintynyt tai sitten oma kritiikki ei toimi, sillä tuntuu että kirjoittelun aiheita vilisee. Politiikassa tapahtuu koko ajan isoja juttuja, maailma savuaa ja palaa. Yritän aina löytää asioista näkökulmia jotka toistuvat suuressa ja pienessä mittakaavassa.

Pressa häiriintyneenä

Afganistanin Karzai on esiintynyt ristiriitaisesta, sillä eilisissä uutisissa väitettiin hänen ilmoittaneen hallituksensa aloittavan Qatarissa rauhanneuvottelut Talibanien kanssa yhdessä jenkkien kanssa ja samalla puolella pöytää. Tänään radio kertoi, että Karzai on närkästynyt siitä, että USA ja Taliban neuvottelevat. On niin suuri ristiriita jutuissa, että tuli vaan mieleen hätäinen käännösvirhe jommassa kummassa uutisessa, sillä ei edes kehitysmaan pressa kai sentään voi yhdessä päivässä muuttaa kantaansa ihan noin paljon ja sen julkisuuteen kertoen eri versioina.

Byrokraatit häiriköivät

Sipoon vaalit on nyt todettu laillisiksi ja se päätös oli järkevä, mitä ei alemman asteen päätös ollut. Suomessa on ollut ja on vieläkin pieniä kuntia, joissa porukat on sukua toisilleen ainakin naimakauppojen (jännä vanha sana kertoo asian sopimusluonteen) kautta. Joissakin niistä on jatkuvasti menty vaaleista yli sopimalla etukäteen ehdokkaiksi sopivat ja tasamäärä. Kun on juuri valtuuston määrä ei vaaleja tarvittaisi, mutta ne silti järjestetään.

Nyt nämä pikkukunnat on poistumassa ja hyvä niin. Sipoon mallilla muuten mennään kovin monissa kunnissa, Vihdissäkin vuosikymmenet.

Valvira tekee jatkuvasti kummia ratkaisuja ja antaa ihme ohjeita. Potilaita ei saisi kutsua tohtorille nimellä, miten muuten voisi? Kauppahallissa ei saa mennä samaan pöytään syömään, kun toinen nauttii kalaa ja toinen lihaa!? Hei haloo – oliskohan viranomaisille tärkeämpiäkin homma?

Puola häiriköi Venäjän malliin

Kipsisakka on joka puolella ongelma ja siitä ei vaan ole osattu huolehtia. Tiedon taso yleisesti ja välinpitämättömyys ympäristöstä on luontaista näissä maissa ja perinteissä. Karmean tyhmää ja nytkin Hesari tutki veden laadun kun Puolan omat viranomaiset ovat laistaneet velvollisuutensa. Surkeaa toimintaa!