Syyria on nyt sytyslanka ja Irak toinen. Sijaitsevat vierekkäin ja ovat isoja kauppakumppaneita keskenään. Kummassakin on aseita ja tappamisen omaksuneita miehiä kasapäin.  Nyt Syyriassa odotetaan Arabiliigan tarkkailijoita, jotka ehkä voisivat rauhoittaa tilannetta. Samaan aikaan on jo ilmennyt eripuraa Al Ashadin hallintoa kaatavien porukoiden kesken. Maan sisällä molevat porukat väittävät että nämä ulkopuolella, lähinnä Turkissa toimivat kapinalliset eivät kuuntele kansan ääntä. Sinne on kerääntynyt armeijasta kapinallisten puolelle siirtyneitä upseereita, jotka tietysti petaavat asemiaan siihen hetkeen kun tarvitaan uudet johtajat remmiin.

Nyt on maan sisälle muodostumassa enemmän kansan ääntä kuunteleva ryhmittymä joka hakee tukea ulkomailta.

Hallituksen joukot ovat tappaneet tusinoittain siviilejä Syyriassa viime päivinä, juuri ennen kuin Arabiliigan tarkkailijat ovat tulossa.

Irakissa on ollut tänä aamuna 22.12.2011 ainakin 11 eri räjähdystä, kuolleita n.60 ja toistasataa vammautunutta. Pelko on suuri sisällissodasta.  Kun hallituksella on kadut hallussaan,  armeija, poliisi ja katusulut, on aika ihme jos joku muu pääsisi operoimaan näin laajasti.

Jos nämä molemmat maat ajautuvat sisällissotaan, on todella suuri vaara että siihen sitten sekaantuvat Israel ja Iran. Silloin olisi jopa maailmansota lähellä. Jos nimittäin jenkit, Turkki ja sitä kautta Nato lähtisi alueelle, voisi arabimailla olla syytä reagoida. Tätä varten USA on yrittänyt pitää näpeissään näitä diktaattoreita, antanut rahaa ja aseita. Mutta jos arabikevät saa lisää puhtia näissä tapahtumissa, on vain hetken juttu kun valta vaihtuu ja silloin voi alkaa tapahtua kamalia.