Tuska tulee siitä tavasta millä täällä tehdään miehestä siisti.

Olen jo aikaisemminkin kertonut, että näissä välimeren maissa osataan vielä pumpulilangan käyttö ihokarvojen poistossa. Sotien jälkeen se osattiin meilläkin. Saattaa olla sitä tosi vanhaa kulttuuriperintöä jota aina hitaasti siirtyy edelleen.

Tavallista ompelulankaa ottaa parturi sormiinsa ja yhden pään kolmion muotoon pingoteusta langasta hän panee suuhunsa. Lanka kiertyy käsissä ja saa jännityksen näistä kierteistä. Sama asia esiintyy siinä, kun ohuista langoista kierretään paksumpia. Ainakin ennen kikka opittiin kansakoulussa, nyt varmaan jossakin askartelukerhossa.

Tällaisella kierteisellä langalla parturi sivelee poskia, otsaa ja erikoisesti korvalehtiä. Ihokarvat menevät tähän liikkuvaan lankaan ja pikku nykäisy vetää karvan juurineen. Siinä se hienous onkin, että juurineen nykäisty ei kasva ainakaan niin nopeasti kuin vain saksilla tms katkottu. Siistiminen viimeiteltiin vielä nyppimällä pinseteillä karvoja paikoista, joihin ei langalla ulotu, kuten korvakäytävän suulta. SATTUI!  Malak selittikin että sattui siksi, että viime käsittelysta oli kulunut niin kauan, noin 9 kk. sama tekniikka toimii kaikissa karvoissa, esim säärissä. Siellä homma vaan ei satu yhtä paljon, johtuuko siitä että kasvoissa on enemmän pikku hermoratoja.

Malak oli edellisellä viikolla työkeikalla teollisuuskaupungissa Nagaa Hammadi, joka on 2h ajomatkan päässä Luxorista pohjoiseen. Tie kulkee QENAN kautta, jossa on viime yönäkin ollut ammuskelua. Se taas johtuu sukuriidoista, selittää tohtori. Kysyinkin että miksei poliisi estä veritöitä, mutta hän naureskeli että kaikki on ollut hiukan sekaisin täällä. Eilen nimitettiin uusi hallitus ja sisäministeri vaihtui ja hän ennusti että nyt Qenassakin rauhoittuu. Asia on puheena siksi, että eräs lääke jota tilasin, tulee siltä suunnalta ja toimitus on takunnut rähinän vuoksi. Mutta sen pitäisi olla paikallinen sukuriita, eikä sellainen vaikuta tänne.