Crisis 22.11

Vallankumous jatkuu Tahririlla. Nyt on sotilaskomitea luvannut antaa vallan siviileille 1.7. 2012. Aukealle kertyy koko ajan lisää väkeä, nyt on jo tuhansia. Siitä nyt kiistellään sillä väki vaatii nopeampaa tahtia.

Jossakin vilahti teksti että pääministerin (PM) tuolia olisi tarjottu Mohammed El Baradeylle. Kun ennuste on että Abu Mussa nousisi presidentiksi, olisi siinä hyvä parivaljakko luotsaamaan maata näinä vaikeina aikoina.

Nyt todistaa nuori mieslääkäri, että ampumahaavoja on loukkantuneilla ja hyvin monilla vaikeita seurauksia uudenlaisesta myrkystä, joka on paljon pahempi kuin aiemmin on tunnettu. Hän näytti niitä purkkeja joilla myrkkysavu ammutaan ja tosiaan uusi ammus on kapeampi kuin vanha tyyppi, jota myös on ammuttu. Kannattaa varmaa ampua vanheneva varasto pois nyt kun on kaikelle käyttöä, tuumii sortopoliisi.

TV näyttää väkijoukon keskellä upseeria, jota porukka juhlii. Minulle on epäselvää tämän manooverin merkitys. Yksi sotilas on kansan puolella? Mitä muut tekevät? Upseeri näyttää kansalle henkilökorttiaan todisten että hän on tosissaan ja myös upseeri.

Reportteri sanoo että nyt on parempi organisointi kuin keväällä, ainakin nyt oli heti saatavilla lääkintäapua, ambulansseja jne.