Minun korviini luettelo oli aika huvittava, sillä melkein kaikkien nimessä oli Muhammed. Mitenkähän eroavat toisistaan ja miten valitsija tunnistaa oman muhammettinsa joukosta?  Ehkä täällä ei juuri lähetellä postia omalle edustajalle, kuten meillä tapahtuu.

Täytyy odotella AlJazilta jotakin yhteenvetoa. Ainoa yleisempi tieto oli että äänestysprosentti oli 62, joka on historian korkein. Miten se sitten sopii yhteen sen väitetyn äänestyspakon kanssa. Ei se voinut olla todellinen pakko. Kaikkiaan ääniä oli laskettu 13,5 Miljoonaa. Kiinnostavinta olisi kuulla MBn ääniosuus.

Uutiset kertovat Iran-Englanti kiistasta ja Venäjän vaaleista. Aikamoinen teatteri on menossa Moskovassa. Syyriassa tapellaan verisesti, EU on sekaisin talouskriisissä ja lentoja uhkaa taas tulivuoripöly Islannista.  Pakistan julmistelee jenkeille ja ihan syystä. Ei hyvältä näytä. Lukuun ottamatta Pakistanin ulkoministeriä, joka näyttää hyvältä.

Qatar on erikoinen maa, kun se antaa omistamansa AL Jazeeran kertoa puhtaasti journalistisin perustein maailman menosta. Maasta ei uutisissa puhuta kuin aniharvoin, silloin kun syytä on. Qatarissa potkitaan maailmanmestaruudesta jalkapalloa 2022 ja nyt Fifa vaatii siirtoa talveksi, jotta länsimaat voivat osallistua ja katsojat kestää helteet paremmin. Mutta talvi sopii huonosti briteille ja muuallakin pelataan sarjoja talvella Tulee kovaa vääntöä mokomasta asiasta.

Naisia ei ollut yhtään valituissa ja arvio oli että 40% oli vanhoillisia muslimeita. Islamistit eli MB toimii täällä kuin Kepu meillä. Maaseudulla se on patistanut kansaa äänestämään, kuljettanut heitä ja ohjannut äänestämään vanhoillisia. Se on luontevaakin mummoille ja vähän koulutusta saaneille maalaisille, joille uskonto on luonnollinen osa elämää ja arkea.