Luxor 20.11.2011

Asunnon kuntoon saattaminen olikin aikamoinen puuha tälle Basimille, jonka eno omistaja Caballa on. Piti saattaa tv taas toimivaksi, se kun oli mykkänä. Ihmettelen että nämä tavalliset poropeukalot asensivat uuden atk-kaapelin nettiin. Yhteys ei ole kovin nopea, mutta on silti mukavampi kuin jos joutuisi joka postaukseen kipuamaan 4 kerrosta, kävelemään n. 800M TopNettiin ja maksaen siitä vielä.

Veli on varmaan 50v. Mutta niin vaan kantoi selässään uuden kaasuhellan, varmaan 40kg. Joutuivat jostain syystä sen vaihtamaan, kun vanhassa oli liekki niin tukossa, ettei olisi kahvivettä kunnolla kuumaksi saanut. Käytetyn kaivoivat jostakin, toisesta kämpästä varmaan. Kiristin heppuja hieman, sillä maksoin vuokran ja takuun, mutta pidätin siitä yhden satasen siksi, kunnes kaasuhella on toimiva. Basim vielä siivosi lieden että nyt sitä ilkeää käyttää. Kattilat vaan puuttuvat kokonaan. Lämpimän veden puutekin selvisi. Olisi itsekin pitänyt muistaa että boileri pitää panna päälle sähkökatkaisimesta. Lämpö on tietysti aina poissa kun huoneessa ei asuta. Lupasivat tuoda uusia spotteja palaneiden tilalle sekä roskiksen. Taidan silti ostaa ainakin yhden sillä tuntuu olevan tarvetta joka huoneessa

TV:stä löytyy yli 500 kanavaa, mutta ei niistä juuri iloa ole. Saatan joskus vilkaista Nile TV, mutta sitten on BBCW, Al Jazeera W ja uutena tuttavuutena Bloomberg. Se lienee talousasioihin keskittyvä englanninkielinen kanava, nimi lie laina samannimiseltä organisaatiolta, joka häärää talouselämän kulisseissa melkein piilotellen. Taitaa olla samaa putiikkia, kuka tietää? Ensimmäisenä näkyi George Sorosin haastattelu jossa hän lopuksi totesi näkevänsä koko läntisen sivilisaation tulevaisuuden huonona. Niin minäkin olen jo viikkoja sanonut, hyvä GS.

Taitaa mennä persiilleen koko vanha järjestelmä. Syynä on kapitalismin pohjaton ahneus ja siihen ei enää valtioiden järjestelmät pysty vastaamaan. Talous edellä mennään helvettiin ja palataan sata vuotta taaksepäin. Omavaraistalous, maanviljelys jne nousevat kunniaan, mutta kun valtioiden rakenteet murtuvat, käy helposti kuin Somaliassa ja Afganistanissa nyt. Maailmassa on aivan liikaa aseita ja kun vedestä ja ruuasta tulee pulaa, lähdetään niitä hakemaan sieltä mistä löytyy.

No ajatukset hiukan karkasivat, takaisin arkeen. Tilasin eilen parturin, joka on vaihtunut Malakin veljeksi. Nyt olen tunteja sovitusta myöhässä tämän asunnon kohennuksen vuoksi. Mutta odottaminen on täällä tuttua ja myöhästyminen myös. Vakuutti samassa Gaddisissa rihkamankauppaa pitävä heppu, että velipoika tekee ja osaan samat asiat(?). Tämä sympaattinen kauppias on myös kristitty ja kaveeraa Malakin kanssa teekimppana. Hän on vakavissaan valinnut opiskelukielekseen suomen, sillä hän ajattelee niin, että opettelemalla harvinaisen kielen jota juuri ei osata hän voi päästä paremmille ansioille jossakin. Kuulemma täälläkin moni puhuu saksaa, venäjää, italiaa ja lähes joka ukko englantia. Hänellä oli sanakirja ja netistä imettynä 2 eri suomi-arabia oppimisohjelmaa. Uuno taisi kuitenkin olla yleisempi suomea aikuisille ja tukikielenä kai englanti. Ohjelma on koko ajan auki hänen läppärissään ja hänellä on sanakirja ja oppikirja aika hyvä sekin. Hänen ongelmansa on se ettei saa harjoitusta etenkään nyt kun ei ole suoria lentoja tänne Luxoriin. Ennen oli aina sentään ryhmä ISIS hotellissa vastapäätä. Taidan käydä juttelemassa Amoniuksen kanssa suomeksi, kun aikaa kuitenkin on paljon. Tulisi yksi järkevä tehtävä tämän lomaelämän jatkoksi.