+) klo 15:11  hyvä kirjoitus Hesarissa, lukaiseppas
http://www.hs.fi/verkkolehti/paakirjoitus/artikkeli/Talouskasvun+tulee+olla+kest%C3%A4v%C3%A4%C3%A4/1329103562532

Huvittavia kuvia tuli Afganistanin armeijan harjoituksista. Joku pässi oli keksinyt paraatimarssiin käsittämättömän suorituksen. Äijät pitivät kämmenet lantioillaan, käsivarret jäykkänä. Askel kohdistui kummallisesti ylöspäin eikä polvi taipunut. Mahdollisimman epäluonnollinen marssi, haha. Tälle vetää vertoja vain kreikkalaisten pellesuoritus, jossa isot monot jalassa koipia nostellaan kummallisesti korkealla ja pyöritään siten ympäri. Ei sitten yhtään sotilaallisen näköistä, varsinkin kun äijillä on lyhyet mekot päällään.

Reportteri sanoi Afgaaniarmeijasta, että siihen kuulutaan palkan takia. Kiinnostus isänmaahan ja maan etu tulee vasta palkkasekin jälkeen. Äijät olivat paraatirivissä asennossa, mutta silti moni heilutti käsiään ja korjaili varusteitaan, paraatitilanteessa. Heikompi esitys kuin suomalailla varusmiehillä, ilman palkkaa.

Jenkkien vaalikampanjasta tulee joka lähetyksessä paloja. Viimeksi näytettiin lokakampanja-video, joita tehdään vastustajan pilkkaamiseksi. Aika kömpelö ja roisi, amatöörimäinen, halvalla tuotettu. Toivon kovasti että meillä ei sorruta koskaan mokomiin törkeyksiin. Juttu yritti selvittää kampanjakuluja ja heitti että nykyisin johtava republikaani Mitt Romney olisi polttanut tähän mennessä 75 M taalaa hyvää rahaa. Osoittaa hyvin sen tosiasian että jenkeissä politiikka on varakkaiden hommaa. Siksi jotenkin käsittää että oikeiston päävaatimus on verojen alentaminen.

Uskonto tuottaa hauskoja ilmiöitä. Olin aikaisemmin nähnyt tv-pätkän, jossa nuoret naiset harjoittelevat jalkapallokentällä fudista. Osalla oli muslimihuivi päässä, vaikka olivat muuten jalkapallovetimissä. Luulin silloin kai viikko sitten, että kuva oli täältäpäin. Se olikin Australiasta, jossa tyttöjengi treenasi. Siis uskonto sallii juosta yleisellä paikalla raajat paljaan ja muodot paljastavassa peliasussa, mutta silti pitää olla liina päässä. Jos kerran liina ei ole pakollinen, miksi sitä pitää päässä, kun se varmasti haittaa suoritusta pukkauksissa.

Netanyahu uhoaa hyökkäystä Iraniin. Hän oli eilen juttelemassa Obaman kanssa, joka yritti puhua järkeä Israelin pääministerille. Mutta kun tämä tuli himaan, jatkui uho ydinlaitosten pommituksista. Hän perusteli, että ei voida odottaa siihen asti että pommeja on valmiina, sillä ne voidaan pakata laivaan ja viedä minne tahansa ja sitten niitä ei enää pois saada. Siis tehtailu pitää estää, oli viesti. Jenkeissäkin vanha sotaratsu, Vietnamin sankari ja entinen pressakandidaatti, senaattori John McCain vaatii varustautumista Irania vastaan. Aika hassua noissa jenkkitouhuissa on se, että ovat aikanaan myyneet sinne ohjuksia, joilla nyt voidaan torjua Israelin hävittäjiä.

Egyptin öljyn vientiputki räjäytettiin palamaan 12 kerran vuoden sisällä. Asialla oli naamiomiehiä. Ketähän mokoma touhu hyödyttää? En näe järjen häivääkään kenenkään kannalta. Öljy kulkee Israeliin ja Jordaniaan. Tuo siis tuloa Egyptille. Jos vihataan Israelia, tehdään samalla haittaa ystäville Jordaniassa.

Syyriaan on menossa tärkeitä tyyppejä, YK:n pomoja ja Kiinan erityislähettiläs. Tavoitteena on saada hullu pressa lopettamaan kansan murhaaminen. Kiina on jotenkin muuttanut asennettaan tilanteeseen ja on nyt kannattanut Arabiliigan kantaa. Se kanta on toki aika pyöreä eikä Arabimaiden omat tarkkailijat saaneet mitään aikaan, kinasivat vaan keskenään. Törkeä kansanmurha ja siitä valehtelu jatkuu. Pelleilyn yksi vaihe oli että Assad antoi luvan Punaisen ristin saattueelle mennä pelastustöihin, mutta sitten hänen komentamansa armeija esti autojen kulun. Kuvottavaa kiertelyä.

PS. Vaikuttaa siltä että VUODATUKSEN editori ei pelitä nyt, texti jää suureksi.