Demokratian istutuksen vaikeus

 

Katselin karttaa, jossa keskialueena oli Iran. Näyttää hirveltä mitä sekasotkua ja taistelua siinä ympärillä käydään. Toisaalta se kartta näyttää, että juuri näissä ongelmamaissa uskotaan Allahiin. Suuri kysymys minulle on, miksi samaa uskoa tunnustavat tappavat toisiaan?

 

Onko todella niin, että saman uskon eri haarojen välillä pitää tappaa toinen, jotta oma tulkinta olisi parempi? Kaamea uskonto.

 

Mikä ajatus on noilla hulluilla, jotka menivät Libyaan vain tappamaan kopteja? Uskonsotahan se on mutta ketä vastaan? Siitä on sentään yli tuhat vuotta kun kristityt (täysin väärin) rynnäköivät Jerusalemiin muka uskoa puolustamaan. Nyt on menossa samanlainen typeryys, mutta tekijöitä on vaikeampi saada kiinni. Nämä uskonhullut nuorukaiset, joilla ei ole annettu mahdollisuutta parempaan tulevaisuuteen, menevät mukaan mihin tahansa älyttömyyteen, jonka palkintona uskovat olevan paratiisin neitsyet.

 

Libanon on joutunut sijaintinsa vuoksi kamalaan paineeseen, jota pieni maa ei kestä. Mutta länsimaat ovat aika kyynisiä. Persujen mukaan ei Suomeen pitäisi ottaa enää yhtään muslimia. Kun tämä paine jotenkin kuitenkin pukkaa päälle, pitäisi Suomenkin ottaa joitakin satoja pakolaisia lisää. Laskin että jos jaetaan koko maailman väestö ja pakolaiset, niin Suomi voisi hyvin sulattaa 0.5% väestöstään näitä pakolaisia. Edellyttää toki voimakkaita aputoimia, koulutusta, sopeuttamista. Siinä on jo mokattu pahasti. Tarvitaan lisää fyrkkaa kotoutukseen.

 

Näihin maihin sitten jenkit ovat yrittäneet tulla muka istuttamaan demokratiaa. Paskan marjat, eivät saaneet aikaan muuta kuin sekasortoa. Kaiken takana oli tietenkin ase- ja öljylobby, joiden etuja todellisuudessa ajettiin. Nyt on Obaman aikana tullut hiukan tolkkua asioihin, mutta kaikkea hän ei ole ehtinyt korjata, sillä sotku on niin kaamea. Afganistanista ei ole helppo lähteä ja Karzai rähisee, kun jää itse liriin noiden hullujen talibanien vuoksi. Voisiko Kiina tuoda jotain helpotusta siihen. Ainakin osaavat kurinpidon!