Kaupungilla on näkyvissä joitakin muutoksia eli firmoja on hävinnyt. Medinalle rakennetun moskeijan torni oli saanut lisää korkeutta ja on luokassa 40m ja maaliakin oli sudittu pintoihin. Samsungin myymälä Medinan poikkikadulla oli romutettu, mutta sain tikkuun voimaa seuraavasta kännykaupasta, hinta 120LE. Keväällä poliisiaseman viereen avattu italialainen turisti ravintola oli muuttunut täkäläisille myyväksi kahvilaksi. Yksi tuttu kauppa oli sulki, mutta saattaa olla auki iltaisin.

Heinin Broodje Holland-kuppila oli tietysti kiinni. Parturini Malak oli muuttanut läheiseen teollisuuskaupunkiin putiikkinsa, josta hän sitten hälytti veljensä töihin kun oli vanha asiakas tulossa hoitoon. Vanhempi on opettanut nuoremmalle ammatin ja kaverit tarjoavatkin monipuolista palvelua, jalkahoitoja ja monta lajia hierontaa parturoinnin ohessa. Tarjosi minulle erikoishintaan hierontaa, kun ensin kerroin että urheiluhieroja tekee sen halvalla eli nyt olisi tarjolla selkä- ja jalkahierontaa 20LE puoli tuntia. Se on silti paljon enemmän kuin maksetaan raskaasta työstä betonivalussa.

Kaveri käytti minulle uutta vehjettä, korvakarvojen Philips-leikkuria. On mukamas Englannissa tehty (250LE) ja parempi kuin kiinalaiset, mutta en usko tarinaa. Kyllä sen sortin vehkeet kaikki väsätään Kiinassa. Puhelimista ovat kaikki kovin kiinnostuneita ja pikkuveli (noin 25v) Shidonella oli uusi Samsung, johon on pakattu paljon musaa. Känny maksaa täällä 400LE ja soittaa n.3 h viihdettä luureihin. Oli hyvä sattuma että numeroita vaihtaessamme kävi ilmi että oman numeroni kohdalle oli jäänyt vanha tieto. Numero kun vaihtun kun en hoksannut silloin eka talven jälkeen kesän varalle säilöä numeroa.

Tämä nuorempi naimaton veli asuu vanhempiensa kanssa suvun talossa ja pyörittää bisnestä, joka menee kurjasti. Malak käy vain töissä siellä lähes 100 km päässä. Poikien isä oli opettajana kunnes sokeutui. Veljesten suuri haave olisi päästä ulkomaille. Hänen kaverinsa on onnistunut naimaan brittinaisen ja muutti Lontooseen 3kk:n turistiviisumilla ja on nyt siellä laittomasti eikä aio palata.

Pojat olivat maalanneet putiikin sisältä lilalla ja oli kovin ”makea”sisustus. Maalaus oli tehty täkäläiseen tapaan hyvin rennolla otteella eikä olla niin tarkkoja reunusten kanssa. Hyllyssä oli uutena asiana 39 eri väriä virkkuulankaa, joita kuulemma käytetään rastojen tekemiseen. Mallia on nähty meillä ainakin Sofi Oksasella.

Parturi-ja jalkahoidon (120LE) jälkeen soitin Mahrusin noutamaan ja pyörähdin ostamassa olkalaukun, johon sitten vesipullon kaveriksi hain valkkaria. Ensi kerran näin vossikkamiehen juottavan hepoaan, mutta selvisi että humma oli tiineenä ja siksi tämä armelias poikkeus. Näillä hölmöillä on semmoinen uskomus, että hevonen menee veltoksi jos sitä juottaa kesken päivän! Karmeaa eläinrääkkäystä tässä kuumuudessa! Lauttarannassa katselin väristen kun ukko pesi kätensä ja naamansa Niilin vedessä ja huuhteli samalla aika pahan näköisellä vedellä suunsa! Kun on nähnyt miten surutta jokeen työnnetään kaikki mahdollinen roska ja saasta lampaanraadoista lähtien, ei tulisi mieleen edes uida siinä.