** ilotulitusta ei ollut ollenkaan. Paikallisvieraat kertoivat että tulitus on kielletty!?

2011 kirjattua. Meitä oli veneessä 9, puolet hollantilaisia, puolet suomalaisia ja yksi paikallinen, Saran poikaystävä. Venemiehiä oli lisäksi 3. Yllättävän vähän oli veneitä liikkeellä. Vain muutama laiva saapui laituriin. Ajeltiin hiljakseen lähelle Jolie Villeä banaanisaaren kupeeseen ja takas. Viini- ja limupullot pamahti pöytään heti aluksi. Pöydässä oli jokaisella jotakin evästä ja niitä tarjoiltiin ristiin-rastiin. Oli hollantilainen uudenvuoden-spesial, omenalohkoja pyöritettynä jossakin hyvässä sotkussa ja paistettuna uunissa.

Jokipoliisista ei ollut värettäkään.

Aika viileäksi meni ilma, mutta selvittiin normaaliasuissa, 2 paitaa ja takki ja kaulaliina. Yllättäen oli valot sammutettuna Luxorin temppelissä. Olikohan jokin muslimien kannanotto länsimaiden ajanlaskuun päin? Heillä kun on ihan omat vuosiluvut menossa. Kyselin aiheesta nuorilta, Saralta ja boyfrendiltä, mutta he pitivät ilmiselvänä, että ajanlasku on tämä meille tuttu. Olisikin mahdoton tilanne kansainvälisessä liikenteessä poiketa normista. Juttelin myös Saran äidin kanssa siitä, miten täkäläiset suhtautuvat 16v. Saraan, jonka hän luonnollisesti sallii seurustella avoimesti länsitapaan. Eivät suhtaudu hyvin vaan kummastelua ja arvostelua on paljon. Kun tyttö saa peruskoulutuksen ylioppilaaksi asti, hän palaa Eurooppaan jatkamaan opintojaan. Täällä korkeampaa koulutusta onkin vaikea hankkia.

Vaikka jokainen vastaantulija tervehtii turistia "häppi nyy jeer" ei asia aiheuta käytännössä mitään muuta kuin hotellien auloihin julisteita ja ulos ledisäihkettä. Kun muualla pätevä sääntö - mitä köyhempi maa, sen suuremmat ilotulitukset - ei täällä toimi, oli tunnelma aika vaisu. Taksi sentään saatiin hiljaiselta rantakadulta, tuplahintaan aamuyöstä. Komissiomiehet yrittivät välistä vetäen vielä senkin tuplaamista, päivänormi kun on 10LE, pyysivät 50.

Aamupäivä menikin sitten naisporukan paluuta pakaten ja lähtötunnelmahan on aina ihan oma vaisuutensa. Minä jään yksin täkäläisen tuttavaporukan sekaan, odottamaan kotimaasta golfareita.