KIPI eilen 11 ja tänään itse näin vain 5.

Heräsin taas kovaan puhinaan, jota en itse tuottanut, vaan ikkunan takana puhkui HAB. Ikkuna auki, ei näy. Piti panna päälle, sillä aamut on viileitä. Upouusilta kattorapuilta näkyi että pallo oli alle 100m ruokojunan kiskoilla. Olihan sitä mentävä kuvaamaan, mutta niin ripeää oli pallon kutistus- ja pakkauspuuha, että se oli lähes kasassa kun ehdin paikalle. Yllättävän pieni nostokori, vain kymmenelle, jotka juuri kapusivat autoon menossa hotelliin aamiaiselle.

Toinen pallo yritti hakea paikkaa laskulleen sähkölijan takana ja tähtäili kai samalle ratapenkalle toiseen päähän. Siellä oli myös menossa ruokojen siirto pellolta rautatielle, jossa tyhjä vaunu odottaa. Ensi kerran näin ikivanhan kuljetuskonstin, kamelin siinä työssä. Purku tapahtui vain narua nykäisten ja koko hivakka putosi maahan kahta puolen juhtaa. Siinä sitä kuvatessa huomasin että sillä oli ripuli! Takajalat aivan vihreän ripulipaskan vallassa ja samaa kuraa oli sitten ruokokasojen päällä, alla ja vieressä. Kun se ruokovaunu ajetaan sokeritehtaalle, antaa se pikantin lisämaun sokerisatsille. Tosin maku laimenee kun sokerilientä keitellään ennen rakeistusta. Kuski tietysti pyysi baksiisia ja olisin antanut, mutta kun ei sattunut juuri niiden pöksyjen taskuun kolikoita.

Pallon kapu ei sitten sopivaa kohtaa löytänyt kun kaikilla lohkoilla oli kasvustoa ja kevyt tuulenhenki liikutti palloa kohti voimalinjaa. Ei auttanut kuin puhista ylöspäin ja siitä yli linjan ja kohti kolosseja. ”Kenttämiehistö” eli kymmenkunta ukkoa seurasi samaan suuntaan, minä perässä. Pojat siinä kiireessä kahmaisivat ruokoja imettäväksi, toivottavasti ei sattunut vihreälimainen kouraan.

Pallo kuitenkin seilasi yli talojen ja kadun ja haki laskupaikkaa kolossien läheltä. Apumiehet kun pääsivät osan matkaa autoissa, jäin jälkeen, mutta sain kivoja kuvia vuoret taustana ja puita etualalla. Sinne kanavatien varteen New Memnon-hotellin lähelle oli laskupaikka löytynyt, kun sattui olemaan yksi peltolohko juuri korjattu. Naruista kiskoen äijät saivat korin siististi sopivaan kohtaan, kun kippari piti koria 2m korkeudessa. Siihen peltosaralle sitten sopi pallo kutistaa. Se käykin kätevästi, kun pallon laki saadaan jotenkin hihnoja kiskomalla pois ja pallonlaen iso aukko päästää kuumat ulos. Tässä pallossa oli isompi kori ja Päivi oli yhdestä laskenut 24 ilmailijaturistia. Tämä retkue käsitti 20 japsia ja höysteenä heille oli videon kuvaus. Nuori mies kuvasi koko touhun ja videon sai ostaa 150LE. Kiva matkamuisto näyttää kotona jos kuvaaja oli hyvä. Kuvaan kun sai halutessaan kolossit taustalle ja muuta palmumaisemaa. Kun sen osaa editoida yhteen oman ilmasta kuvatun kanssa, tulee näyttävä juttu kehuskella Luxorin matkalla. Kummankin kuvaamani pallon kapteenit olivat hereillä bisnekselle ja molemmat tarjosivat lentoa, hintaa en kysynyt.

Tänne kun tulee saa kerralla bongattua kamelit, vossikat, haudat, ilmapallot, temppelit, jokilaivat, moskeijat, felukat, aasit, kolossit ja koko hoidon. Ne kun vielä näyttää pikakelauksella, on vieraiden suosio taattu, wau!