Viimeistä edellinen antibioottipilleri meni aamulla ja olo alkaa normalisoitua. Lähdin pikku lenkille. Pullokassi roskiksen viereen ja sitten köyhän perheen luo. Vein heille Paavon mulle antamat kengät. Ne oli hänelle hutiostos, liian pienet turvonneisiin kinttuihin. Mulle nämä täkäläiset nauhattomat, ohueasta nahasta tehdyt sopi kokonsa puolesta, mutta muutama kävelylenkki muistutti vanhasta vaivasta. Mulla on ollut  jalkapöydän kanssa vaikeuksia ja tarvitsen korotettua pohjallista. Ne taas ei sopinut näihin lipokkaisiin. Siksi päätin luopua ja hyvin näyttivät sopivan vanhan arabin jalkaan. Kiitollisena hän otti kengät vastaan, kiitos Paavo! Samalla kertaa luovuin rakkaasta marjapuuron punaisesta puserostani. Oikein nauratti kun katselin parikymmentä vuotta vanhoja kuvia joissa se oli päälläni. Annoin vielä myötä samanväristä lankaa, jonka ostin muka korjatakseni. En viitsinyt edes yrittää ja ajattelin että voivat korjata hihansuun jos haluavat. Taisi mennä perheen tyttärelle lämmikkseeksi. Puseroita nyt tarvitaan sillä yöt ovat tosi viileitä, saattaa mennä alle 10 asteen.

Kadulla pysähdyin katsomaan taas uutta rakennuhanketta. Naapurikorttelissa oli kaivuri hommissa tekemässä talolle pohjaa. Mustaa hyvää Niilin multaa oli se kaivanut jo pari metriä, mutta tulvamutaa näyttii riittävän. On surullista että tämä maa ei enää ole omavarainen ruuan suhteen. Entisaikojen Rooman vallan vilja-aitta on ulkomaisen vehnän tarvitsija.Ja hyvä viljava ruokamulta peittyy rakennuksien alle.

Rakennustahti on nyt niin kova, sillä hallinto on ihan olematonta ja kaikki käyttävät tilannetta hyväkseen. Ei lupia, ei tarkastajia - mitähän tästäkin seuraa? Lähistöllä jo pari vuotta menissa olleen talon kerroksia on jatkettu kolmella, eli nyt niitä on 8, kun vanhan vallan määräys oli että Feirusissa ei saa rakentaa kuin 5 kerrosta. Rakentamisen seuraus on kova pöly, sillä kaikkialla betoniin käytetään kovin hienoa hiekkaa ja sitä jää aina kasoiksi kaduille. Liikenne sen siitä nostaa ilmaan ja kaikkialla leijuu ohut sumumainen hiekkapilvi.

Tallustin lähimpään kännykkäkauppaan, sillä omani oli jotenkin jumissä Siellä poika näpräsi hetken ja taas toimii. Ostin samalla tutusta kioskista lounasannoksen, 12 cm leipätaskuja pari (yhteensä 4) , toisiin munaa ja toisiin falafelia, lisukkeena lusikallinen papumuhennosta mausteineen sekä salaattia. Ihan hyvä ja riittävä ruoka, hinta 3LE.