Koti Linnanniitussa

 

1. Ekokotiin kuuluu kuivakäymälä ja komposti

Koko lämpimän kauden voi hyvin käyttää kuivakäymälää, jonka voi sijoittaa joko varastoon tai saunan yhteyteen suunniteltuun tilaan. Puutarha- ja keittiöjätteen sekä käymälän tuotokset voi kompostoida kätevästi. Talvikaudeksi tarvitaan lämpökompostori ja kesäkäyttöön voisi tehdä uudentyyppisen pyöritettävän mallin mukaan.

kompostimalleja videoina

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=DzGaXMVmsUo&NR=1

 

2. Lähiympäristö

Kunta on päättänyt toteuttaa puutarhasuunnitelman, johon on varattu ensivaiheessa 60 000€ kesälle 2013. Suunnitelmaan sisältyy pallokenttä, yhteistiloja ja hedelmäpuita sekä viljelypalstoja, jotka sijoittuvat heti tontin reunaan, joten vaikka pihalla ei ole tilaa viljelyyn, voi sitä harrastaa lähellä. Kts Vihdin kunnan sivuilta http://vihti02.hosting.documenta.fi/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames tai kysy Osk Marko Lehtamolta.

- Vähän tunnettu nähtävyys on Linnanmäki, noin 1km alueelta etelään. Upea luonnonmuodustuma kutsuu eväsretkelle katsomaan hienoa näköalaa ja poimimaan samalla marjoja tai suppilovahveroita.

- Kunta on aloittanut uuden sisääntulotien rakentamisen, joka ohjaa osan liikenteestä Vanhan Turuntien kautta helpottaen Porintien ruuhkia. Sitä kautta tulee kulkemaan busseja Pillistöntietä, joiden pysäkille on n. 1 km kävelymatka.

- Läheiselle peltoalueelle rakentuu tulevina vuosina uusi koulukeskus ja suuri liikuntapuisto. Tällöin lasten koulumatkaksi tulee alle 2 km turvallisia kevytväyliä käyttäen.

- Kunnan tulevaisuuden visiossa on rata, jonka asema rakennetaan noin 2 kilometrin päähän nykyisen ajoharjoitteluradan paikalle. Sen myötä Nummelan keskusta siirtyy lähemmäs, mutta ei häiritse alueen rauhaa, koska alueelle ei tule läpiajoliikennettä.

- Lähistön mäet jäävät metsäisiksi, sillä niille ei voi rakentaa, joten maisema säilyy luonnonläheisenä ja mäet puustoisina lähivirkistysalueina.

 

3. Osuuskunta

Liittymällä osuuskunta Linnanniittuun, saa käyttöön savusaunan, pitoladon ja mahdollisuuden niiden ympärille rakentuvaan yhteisölliseen toimintaan. Kauppaan sisältyy Osk jäsenyyden siirto.

- Tavoitteena on hankkia alueelle 100 megan kaapeliyhteys.

- Haaveena on ollut autokimppa, yhteistiloja, leipomo/cafe jne.