Toivo herää, joukko kasvaa

13.s demonstraatio-päivä ja porukka aktivoituu taas.

Aamulla en ymmärtänyt ottaa huomioon sään vaikutusta. Aikio on muuttunut telttakyläksi, Cairossa on satanut (täälläkin on pilvistä) ja yöllä lämpötila laskee hyvin alas. Eli porukat yksikertaisesti kastui ja paleli ja siksi lähtivät välillä huoltoon. Kello on nyt 12.10 ja torilla on taas tuhansia ja kun on sunnuntai, koptit ja muuta kristityt pitävät rukoustilaisuuksia sunnuntaisin ja siksi päivä on nimetty "marttyyrien muistoksi". Sillä tässä kansannousussa on kuollut satoja, kukaan vaan ei tiedä kuinka paljon. YK:n arvio on yli 300 kun virallinen tieto ministeriöltä on 11. Näin suuri on haarukka totuuden ja "ropakantan" välillä.

Nyt ovat muslimit kyykistyneet rukoukseen aukiolla ja nopea arvio oli 1000 yhdessä kuvassa. Laajempi kuva näyttää tuhansia. Sitkeätä porukkaa, vaikka hallitus tekee parhaansa käynnistääkseen taas arkista menoa. Pankit ovat auki kolmisen tuntia ja kaupat availevat. Tekstiiliehtaat ovat olleet kiinni pitkään. Ne sijaitseva suurelta osaltaan Niilin suistoalueella, jossa ovat nämä aktiiviset mielenosituspaikat. Siellä on lukuisia "pieniä" (asukkaita helposti miljoona) teollisuutaajamia, joita eilen näytettiin googlen kartaltaja joiden nimet ovat turistille ihan outoja. Ne sijaitsevat rannikolla ja kanavan varrella, joka myös kertoo siitä, että niissä paikoissa on yhteyksiä ulkomaille ja jotain kansainvälistä virtausta myös ajattelussa. Tämä arki on työttömälle ihan samaa kuin sunnuntai. Työtä ei ole ja elämä on köyhää, aikaa riittää muttei rahaa.

Mielenkiintoista kirjoittelua Hesarissa.

http://www.hs.fi/verkkolehti/paakirjoitus/artikkeli/1135263569471?ref=lk_dl_2

http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/Egyptin+demokratia+on+l%C3%A4nsimaille+toissijainen+tavoite/1135263590019

http://www.hs.fi/verkkolehti/mielipide/artikkeli/Eik%C3%B6++egyptil%C3%A4isill%C3%A4+ole+ihmisoikeuksia/1135263590027

Kello näyttää 13.25 ja aukiolla on taas ruuhkaa. Hallitus on ilmoittanut että se aloittaa keskustelut Muslimiveljeskunnan kanssa. Nämä sanovat että ne eivät ole neuvotteluita. Kaipa vanha vararoisto vain ilmoittaa mitä hallitus on päättänyt.

Torilla tunnelma on toiveikas ja mukana on perheitä lapsineen. Äsken viriteltiin uutta kapinalaulua. Jossakin vilahti tieto että 17000 poliittista vankia vaaditaan vapaaksi, mikä olisi iso edistysaskel.