su 16.1.2011 lepopäivä

Sovittiin "poikien"(ovat nuorempia) kanssa, että viimeisenä pelipäivänä maanantana otetaan kisa. Lupasivat minulle, että saan pelata punaisilta, kun olen selvästi lyhyempilyöntinen ja saan näin ikähyvitystä. Perjantaina pääsin muutaman kerran puttaamaan pirkkua, mutta eihän ne tiettysti sisään menneet. On niin vaikeat greeniruohot, joissa leikkaussuunta vaikuttaa enemmän kuin kotikentillä.

Kävin katsomassa joko Hein on avannut, mutta kiinni oli puoti. Unohdin Luxor-kännykän kentälle bägiin ja siksi ei kommunikaatio pelaa. Tosin on mulla Heinin numero myös toisessa ja olenkin lähettänyt viesteja ja yritin soittaakin. Ei tule vastauksia, mikähän mättää? Nyt ei ole käsillä muiden tuttujen numeroita, ne kun on siinä toisessa kännyssä, enkä viitsisi lähteä sitä hakemaan. Voisi saada tietoon hänen osoitteensa, mutta jos mies on niin sairas, ettei jaksa vastata puhelimeensa, ei hän kai sitten oveakaan pystyisi avaamaan. Odotan huomiseen ja saan kentältä sitten numerot haltuun.

Uutiset tunkee tietoa Tunisiasta joka lähetyksessä. Arabimaailma on varuillaan ja vallanpitäjien on syytäkin varoa. Kommentaattorit ovat työllistettyjä tv-lähetyksissä. Juuri yksi selittää, että kannattaa tarkkailla tapahtumia Egyptissä ja Algeriassa, jotka ovat väkirikkaita ja suuria toimijoita. Al Jazeera kertoo että armeijan käsissä täällä on 25-30% bisneksestä ja tällä kikalla johto pitää armeijan lojaalina, kun kenut saa fyrkkaa siviilipuolelta. Huonosti palkattu armeija olisikin riski huonolle pomolle.

Tunisia syrjäytti tärkeydessä Sudanin vaalit ja Norsunluurannikon valtakiistat. Kysyin eilen koptiparturi Malakilta, mitkä ovat tunnelmat täällä ja hän kertoi että ihan rauhalliset. Juuri uutiset kertoivat että se muslimiampuja joka ampui 7 ihmistä vuosi sitten, on tuomittu kuolemaan.