Rajaloukkauksia

 

Lähdin aamulla 3.6 Tallinnaan ja Jätkäsaaren rannassa oli pari isohkoa saksalaisten sotalaivaa ja kolmas pienempi toisella puolen satama-aluetta. Nyt kun tulin kotiin, kertoi uutinen että saksalaiset ovat törttöilleet ja rikkoneet rajoja.

 

On jotain surkuhupaisaa siinä, että juuri saksalaiset munasivat itsensä heti kun venäläisten ilmasekoilut oli jotenkin käsitelty. Onko tämä signaali siitä, että vahinkoja sattuu? Samassa uutisessa kerrottiin, että Nato lisää laivastonsa liikettä Itämerellä.

 

Johtaako se samanlaisiin rikkeisiin ja mitä siitä seuraa? Toivottavasti Naton aluksilla on kovempi kuri ja vähemmän läträystä viinan kanssa, ettei satu samantapaista jättimunausta kun venäläisillä taannoin. Muistutan tapauksesta, jossa venäläinen sukellusvene ajoi Ruotsissa rantaan, kun upseerit olivat ympäripäissään.

 

Timo muistutti ennen matkaa ottamaan passin mukaan, mutta kokemusteni mukaan se ei enää ole tarpeen Viron matkalle. Olen käynyt siellä monta kertaa peräkkäin, eikä koskaan ole kysytty. Olisiko jo vanhentunut se määräys, mutta siitä on vaan unohdettu kertoa meille? Vanhat venäläiset tavat saattavat istua kovasti byrokraatin mielessä ja tiedottamien unohtuu. Tietääkö joku? Mulla oli passi mukana, mutta saattoi olla moni jolla ei ollut.