Radiosta kuulin että Kulttuuritalon varhaisvaiheista kerätään tietoa. Vastasin siihen pyyntöön alla olevalla textillä. Paljon muutakin on jäänyt mieleen, mm lukuisat tanssireissut. Siellä oli kova buumi jive-tanssin ympärillä, tanssikilpailuja ym. Olin hiukan kade niille mestareille, sillä itsellä ei ollut taitoa, haluja eikä aikaa hioa tanssikuvioita. Kultsalla on FB sivut joiden kautta lisäinfoa.

Kulttuuritalon muisteloita

 

Pidin elämäni ensimmäisen puheen mikkiin ja pöntöstä muutamalle sadalle hengelle, kai 1958 SDNL:n liittokokouksessa. Oli rankka kokemus, mutta sen jälkeen olen uskaltautunut puhumaan isoillekin porukoille aina tarpeen tullen.

 

Kultsalla oli joskus 1959-60 konsertti, joka liittyi muutaman Neuvostosotalaivan vierailuun Helsingissä. Matruusit oli komennettu laivaston kuoron ja suuren orkesterin konserttiin ja heitä oli arviolta puolet koko salissa, siis n. 700 miestä. Pojille oli varmaan komennettu, että hiki ei saa haista ja siksi olivat lotranneet päälleen jotakin miesten hajustetta.

Sen haju oli niin vahva, että minua ja montaa muutakin alkoi lemu huumata ja oli välillä pakko poistua hengittämään raitista ilmaa ala-aulaan.

 

Osallistuin useina talvina 1957-61 Kuvataidepiirin toimintaan. Opettajina olivat maan parhaat voimat Kiilasta, Tapsa Tapiovaara, Maurit Heinonen ja Faven, joten opetus oli tasokasta. Piirrettiin elävää mallia hiilellä isoille arkeille iltaisin, maalattiin öljyväreillä sunnuntaisin monta tuntia. Hienoja näyttelyitäkin saatiin aikaan talon aulaan.