to 23.12.2010

Kävin kaupungilla tapaamassa tuttuja ja samalla sain yhteyden ruotsalaiseen Klasiin, joka sattumoisin asuu samalla kadun pätkällä. Vaihdoimme numeroita ja varmasti tapaillaan vielä. Valitettavasti varsinainen Luxor-fani Paavo, joka puhuukin arabiaa, lähtee pois tältä talvelta. Klas on ollut Egyptissä jo -60 luvulta asti. Nyt oli ollut 1 kk Kairossa ja 2 täällä. Lentää Kairoon 16.1 vielä muutamaksi kuukaudeksi. Hän on lämpimässä aina 6kk kerrallaan. Onpa hän pyörittänyt ravintolaa takavuosina Portugalissa ja aiemmin täällä catering-bisnestä ja siinä oppinut arabiaakin.

Paluumatkalla ostin vähän falafelia ja papumuhennosta, ruskeaa, maustamatonta hernerokkaa. Siihen kun lisää suolaa, yleismaustetta ja ketsuppia, ja kasvispullat, on ihan ok ja tukeva muona.

Kadulla sattui silmään pieni Suomen lippu vossikkahevon niskassa. Kaveri hoksasi heti kiinnostukseni ja hyvä mainoskikka lippu onkin. Taisin nähdä saman kaverin jo viime vuonna, silloin ison lipun kanssa. Hän puhuu vähän suomea, kun on ollut 3 x maassamme. On kai kovan luokan hevosmies, kun on ollut jopa kouluttamassa heppoja kärryn eteen ja ratsuksi. Askaisissa, Naantalissa, Tampereella, Hesassa ja Porvoossa oli hän käynyt ja todisteena oli valokuvia. Lisäksi hänellä oli tavan mukaan ruutuvihko, johon suomalaiset ovat kirjoittaneet kehuvia kommentteja. Mahrus (isän nimi sukunimenä, Muhamed) on kuskin nimi ja humma on Tiina. Kuskin lempinimi on kuulemma Horus, joka on hyvin valittu ja helppo muistaa jumalan nimestä. On osaava markkinointimies tämä Mahrus. Puh. 010 682 4405.

Taidetaanpas tilata heppakyyti kunhan Leena saapuu. Mennään vaikka Karnakiin asti. Tai vaihtoehtoisesti Luxorin temppeliin iltavaloja katsomaan.