Ensimmäinen todella lämmin päivä, ap +28 ja ip jo 33 astetta. Se houkutti menemään to ISIS ja ottamaan paidan pois ja kirjan käteen. Muistaakseni ensimmäinen auringonottopäivä tänä vuonna!

Poikkesin taas juttelemaan apteekin tohtorille ja totesimme pienen selvittelyn jälkeen, että jatkuvan ”nuhan” syy, eli se että oikean puoleinen räkätorvi on ollut tukossa jo vuoden vaihteesta, johtuvan poskiontelon tulehduksesta. Kerroin pohjaksi ikivanhan tapauksen, kun minua kerran punkteerattiin nenästä ja liotettiin vedellä vanhat töhnät pois. Sieltä pullahti esiin vanha limaköntti, joka oli niin sitkeä, ettei se katkennut kun lääkäri koetti katkoa sitä puutikulla, jolla normaalisti pidetään kieli paikoillaan kun kurkkua tähystetään. Tohtori Ayman nauroi että oli oikein muinaismuisto, kun temppelin rauniot ja minä jatkoin että oli kuin muumio.

ämän lääketieteellisen pohdiskelun tuloksena oli taas antibioottikuuri ja nenäsumute avaamaan henkireikiä. Nyt kun aamulla heräilee, on koko suu yhtä hiekkaerämaata, kuiva kuin Sahara. Sopii toki tähän maisemaan mutta ei mulle.

Tohtori oli muuttanut Pharmasian kalustusta paljon ja poistanut kokonaan keskilattian hyllystöt. Nyt kaikki on selkeästi seinän vierillä, toisella puolella lääkkeet ja toisella seinällä kempparin tavarat. Syynä oli kuulemma se, että porukka oli hyllyjen välissä pihistänyt kamaa taskuun maksamatta. Ja minä kun olen kehunut täkäläisiä rehellisiksi. Köyhyys lie syynä osaan teoista, mutta kaipa se kleptomania on kansainvälinen syy.

Hein oli ”rakentanut” kuppilansa eteen ”terassin” eli nostanut 2 tuolia ja pikku pöydän kadulle, kahden auton väliin. Ehkä siinä ei olisi kiva istua, mutta tempulla hän estää autojen pysäköinnin peittävän kuppilan sisäänkäynnin, niin kuin usein on laita. Kuppilassa oli teellä paikallinen taksikuski, joka halusi harjoittaa kieliopintoja molempien kanssa. Olen aikaisemminkin havainnut, että jo sinä-minä-hän käsitteet ovat hankalia omaksua joillekin. Kun sitten englannin”me” pitääkin toisessa lauseessa muuttaa muotoon ”I”, on siinä jo pikku kynnys luonnonmenetelmällä oppivalle.

Piti ostaa pikku vesipullo lääkkeen ottamista varten, mutta havaitsin että lämmönkin vuoksi sitä nyt tarvitsee. On osaamattomien oppaiden harhaa että täällä pitäisi juoda enemmän kuin normaalisti janottaa. Sitten kun lämpötila nousee ja hiki tulee pintaan, on syytä ottaa pullo reppuun.

Isis-pihalla katselin joelle. Näkyi yksi felukka jossa oli punainen, kirkas purje. En muista aikaisemmin nähneeni. Joku oli taannoin keksinyt tarjota purjeensa mainospaikaksi, mutta sittemmin ei ole näkynyt niitäkään. Hento tuuli kuljetti veneitä myötätuuleen etelään, siis vastavirtaan. Pari luovi pohjoiseen, ei tyytynyt vaan lipumaan virran mukana. Purjeita katsellen tuntuu oudolta, että purjeet pullistuvat lähes samalla tavalla, mutta veneen suunnat ovat vastakkaiset. Kyllä nuo seilorit on vaan kovia poikia.

Pitääkin kirjata että jokunen vuosi sitten oli palanut jokilaiva, josta muistaakseni olen joskus kirjoittanut. Se raato törrötti vastarannalla vuosia. Nyt se on poissa, enkä muista että olisi ollut viime vuonnakaan. Olihan se hiukan huonoa mainosta risteilyille. Hyvä että on saatu pois.

Katse osui myös pariin sisiliskoon, joita siellä aina näkee. Ne jahtaavat hyönteisiä, ovat tosi nopeita liikkeissään. Ovat puolestaan haukkojen saalista, mutta livahtavat varmaan usein laajan näkökenttänsä ja nopeutensa turvin. Toinen liskoista oli selvästi tiineenä. Molempien pituus kotoisen liskon luokkaa, reilut 12cm. Varpuset puuhaavat pesintää monessa paikassa. Sää ei ole esteenä ja taitavat pesiä pari kertaa vuodessa, arvelen. Lepakot ovat ilmestyneet kylmän kauden jälkeen. Pitää ryhtyä tarkkailuun.

Aamulla tavan mukaan herään ikkunasta kuuluvaan kovaan pulinaan, kun siinä alhaalla on jonkinlainen kuljetusliikkeen jakeluvarasto, johon tulee tavaraa ja taas pakataan pienempiin autoihin. Nyt se meteli ei ollut huudahtelua vaan raivoisaa karjuntaa. Avasin ikkunan ja vastapäisen talon parvekkeillekin oli tullut kuulijoita ihmettelemään huutoa. Minulle se tietysti jäi epäselväksi. Mietin vain että miksi se meteli on joka aamuista? Eivät elokuvien/videoiden näyttämät lastaajat muissa kulttuureissa ihan noin paljoa melua. Äsken juuri tuli kuvaa jostakin avustussäkkien kanniskelusta mustien miesten hommana. Ähkivät vain vaisusti.

Lueskelen Kari Hotakaisen kirjaa ”Jumalan sana”. Hauska kirja ja hyvää tekstiä, hauska rakenne tarinassa. Terävää kritiikkiä maailman menosta, kapitalisteista ja hauskoja yleisiä havaintoja. Viisas teksti jota lienee hiottu huolella. Paljon parempi kuin edellinen Siltala-kustantamon julkaisema kirja jonka nimeä en edes muista. Oli varmaan jokin äkkiä sutaistu jolla sai nopeasti rahaa johonkin pikaiseen tarpeeseen. Hotakainen on autofriikki, joka usein kirjoittaa niistä. Tässäkin tapahtumat ovat melkein koko ajan autossa. Kolarista toivottavasti KH toipuu hyvin.