Kuten fiksu lukija, siis te kaikki, helposti huomaa, on nettiyhteys ollut poikki koko pääsiäisen seudun. Oma moka joka harmittaa...

Muuttoharmeja ja uuden kämpän tutkinta

 

Kevät on niin pitkällä, että kaikki vanhat ennätykset rapisevat. Otin kuvan ikkunasta ja ajattelin sen kautta seurata kevään etenemistä.

 

Kun nyt olen yöpynyt uudessa yksiössäni pari yötä, on vasta selvinnyt mitä kaikkea on vielä vanhassa paikassa. Hidas muutto muutama laatikko kerrallaan on toisaalta helppo, mutta siirtymä hankaloituu. Otin valaisimen, mutta sen kiinnitysosa unohtui. Hammas- ja WC-harjat ovat vanhassa kämpässä. Mitään pikkutavaraa ei löydy, koska en muista mihin minkin pakkasin. Muistilappuja kertyy, mutta aina jokin asia unohtuu, kun siihen vanhan kämpän myyntikuntoon saattamiseenkin menee energiaa.

 

Paljon kamoista on saatu kierrätykseen. Pihakeinu ja muut kalusteet menee tuttujen pihoille, osa kaluista kiertää lapsenlapselle. Loput menee sitten Otepään seudulle Viroon.

 

Uuden kämpän huvittavia piirteitä on pikkuruinen verkkovarasto, jonka pohja on 50x90cm! Sitä voisi osittain korvata kylmäkomero, jos olisin mehujen ja hillojen tekijä. Talon ikä, 30v. kertoo arvostusten muutoksesta. Talossa on kerhohuone, mutta on pelättävissä että yksityinen omistaja päättää tehdä tilasta asunnon ja siten kerää voittoa kotiin. Hieno juttu on pesutupa ja sauna. Autopaikan saa helposti. Kiusallinen vika on ranskalaisen parvekkeen ovilasi, joka on vanhuuttaan pettänyt site, että siellä on sisällä likaa, jota ei pääse pesemään pois. Panee miettimään uuden oven hankintaa.

 

Kummastelen, että roskakatoksessa ei ole paperin- ja pahvin keräyslaatikoita, vaikka suuressa talossa ne pitäisi olla. Täytynee olla yhteydessä isännöitsijään. Yhtiössä on Molok-säiliö, mutta se on noussut ylös vedenpaineessa ja nyt käytöstä pois. Taloyhtiötä lämmitetään öljyllä ja siitähän kannattaisi luopua ja siirtyä uusiutuviin. Maalämpö auringolla tuettuna?