luxor 128.2010 memo

Cairon reissu maksoi 300 € ja 300 $, eli tässä nämä 4 hotelliyötä nosti hintaa ja taso ei ollut 5 tähteä. Opastuskin jäi puutteelliseksi ja vajaaksi, mutta sen korvasi kotikäynti. Siellä isoäiti, joka oli 10 pv sitten ollut kaihileikkauksessa, antoi täkäläisen tavan mukaan poskimoiskaukset eli otti hyvin vastaan. Vaikka nähtiinhän me jo kerran pikaisesti silloin yöllä, hän lappu silmällä.

Merkillistä elämää täällä vietetään, ainakin usein törmää siihen, että porukat valvoo myöhään. Cairossakin, silloin lennon jälkeen, 02-03 välillä oli jengiä liikenteessä paljon, myös europpalaisia seassa. Luxorissa saatetaan tehdä töitä keskiyöllä ja kaupustelijat sulkevat 22-24 välillä, ravintolat voivat olla auki 02. Mustelmaotsat menevät moskeijaan aamukuudeksi ja torkkuvat sitten päivällä, vartiomiehet ja poliisit vahtipaikoillaan, kauppiaat kojuissaan ja virkamiehet kotona sängyssä. Luxor on hiljaisimmillaan iltapäivisin.

Tapaan Aishan, Ahmedin ja lapset huomenna lounasaikaan. Jätän Aishan haltuun eli kiertoon muutaman kirjan ja annan lapsille suomenkielen oppimiseen hyviä apuja - 3 dvd levyä, joissa on aiheena "Suuri valliriutta", "tiikerit" ja "Viikingit". On varmaan sellaista sanastoa, mitä muuten ei oppisi. Tänään taitaa olla parturipäivä.