Nettijuttuja

 

Nettikauppias Bahi kävi tarkistamassa linjan ja todisti että linja sinänsä toimii, mutta ongelma oli jossakin muualla. Onneksi Päden mies Eki on asiantuntija ja tuli paikalle, sillä heillä on sama ongelma, välillä hidastuva linja. Nämä kaksi asiantuntijaa pääsivät yhteisymmärrykseen ja kahdella koneella testaten selvisi, että syy hitauteen oli jotenkin mun läppärissä. Eki poisti joitakin ohjelmia, kuten täällä asennetun AVIRA-virustorjunnan joka riiteli Microsoftin vastaavan kanssa ja jumitti jotain toimintoja.

 

Lääkärin riesa on sama kuin nykyisin atk-osaajan, kaikki kysyy neuvoja ongelmiinsa. Nyt mun haarukkaan saapui osaaja Janne, jolta seuraavaksi ruinaan apua. Vastapalveluksi opastan hänet ja vaimonsa katsomaan jotain jännää ja kiehtovaa ihan tässä lähellä, jota luultavasti Hannukaan ei tiedä. Sain jo tarjota apuani, kun Hannulta loppui juotava ja vein ensihätään pari punkkua. Tässäkin  oli apua verkostosta.

 

Illalla (kuulostaa ihan muezzin kutsulta) tuli Lamppu asentelemaan johtoja poikansa kanssa. Näin nämä pikkuvesselit oppivat pienestä lähtien asioita ja tärkeitä käden taitoja. Täkäläinen pikkupoika osaa paljon käytännön asioita, joista suomalainen koulupoika ei tiedä mitään.

Lamppu tyri jotenkin ja sai tikkaat romahtamaan kauhealla metelillä lattialle ja loukkasi jalkansa. Toivottavasti toipuu ja tekee hommansa loppuun, että taas näen tv-kuvaa ja saan kaikki pelittämään.