Vihreät muslimit

Tutkimuskeskus  listaa joka vuosi 500 vaikutusvaltaista muslimia. Green Prophet – sivusto iloitsee, että listalle on nostettu useita tunnettu ympäristöaktivisteja. Joukossa on toiseksi korkein uskonoppinut Egyptissä, Sheikki Ali Gomaa , joka on suurmufti ja on antanut ympäristö-fatwoja. Niistä lisää http://fi.wikipedia.org/wiki/Fatwa. Sheikki on korkealle arvostettu koko Sunni-uskonsuunnan piirissä pallolla. 1952 syntynyt ukko on toiminut yliopiston opettajana. Hän on uudistanut tavan antaa ”luentoja” perinteen mukaan Kairon al-Azhar Mosquessa. Niitä pidetään kai aina perjantain päivärukouksen edellä. 1998 hän on siirtynyt pitämään luentonsa ”Cairo’s Sultan Hasan Mosque.”

Ali Gomaa on ottanut selvästi kannan ääri-islamistisia tulkintoja vastaan. Hän on ottanut jyrkän kannan väkivaltaista suuntausta vastaan ja antaa sille selityksen, että väkivaltaa lietsovat muslimit eivät ole saaneet oikeanlaista koulutusta. Hän on yrittänyt kouluttaa vankilassa muslimeja pois väkivallasta ja on perustanut ”väkivallattomuuden aloitteen”. Ukko on ollut aktiivinen myös uskontojen välisen vuoropuhelun puolesta. Hänen mielestään kuuluisa antisemitistinen kirja, Siionin pöytäkirjat on väärennös.

Sheikh Ali Gomaa myös antanut joitakin kiistanalaisia ​​fatwoja, jonka tavoitteena on pyrkiä osoittamaan asioiden merkitystä islamin asukkaille 21. vuosisadalla, kuten lupa myydä sianlihaa ja alkoholia lännessä, että miehet ja naiset nauttivat yhtäläisiä poliittisia oikeuksia islamissa, mukaan lukien oikeus tulla modernin valtion presidentiksi ja kieltoa naisten ympärileikkauskselle. Hän ottanut kantaa moderneihin juttuihin, vallanjakojärjestelmään sekä kevyempiin juttuihin kuin kotisivuihin ja call-centereihin. Lainaus artikkelista ja konekäännös.

"Kysymys siitä, miten hyödyntää uskonnollisten opetusten tapaa ratkaista nykyiseen ympäristöön liittyviä ongelmia on tullut prioriteetti Sheikh Ali Gomaan asialistalla. Hän uskoo, että uskonnolliset perinteet voivat tarjota meille moraalisia tapoja ja periaatteita käsitellä ajankohtaisista ympäristöasioista. Nykypäivänä olemme käsittelemässä useita kysymyksiä, jotka liittyvät ympäristöön, kuten ilmastonmuutos, ilmansaasteet, valtameret, meret ja vesistöt ja haasteet ruokkia kasvava maailmanlaajuinen väestö. "Monet näistä asioista ovat suhteellisen uusia, niin että meidän esivanhempamme eivät käsittele niitä erikseen, uskonnolliset perinteet eivät tarjoa meille maailmankatsomusta ja periaatteita, jotka auttaa meitä löytämään ratkaisuja nykyajan ongelmiin".
Muhammed on sanonut koraanin mukaan: Those who plant a tree and patiently tend to it until it bears fruit will have the reward of giving charity for everything that it produces”. Eli jotakin siitä, että kun istuttaa puun ja hoitaa sitä, saa palkkion. Jonkinlainen istutuskehotus, joka ei kuitenkaan sanonnaltaan riitä nykyiseen ilmastopolitiikkaan ratkaisuksi. Hedelmäpuilla ei ratkaista sademetsien katoa.