su 28.11.2010 siivousta ja ruokaa

Olin lähdössä ostamaan pikku pyyhkeitä ja pitkävartisen harjan, mutta sitten tajusin, että juuri tännän on vaalien vuoksi poikkeus ja kaupat kiinni. Ainakin tämä valtionkauppa, El Roda El Sarifan ja Medinan kulmassa. Luultavasti viralliset palvelut ovat minimissään, mutta eihän torikauppa ja pikkupuodit ole kiinni juuri koskaan, paitsi perjantain päärukouksen aikaan ja nämä lähikioskit myös kuumana aikana alkuiltapäivinä. Turismikaudella, näin talvella, kaupat kyllä on auki, esim. hotellien yhteydessä ja turistikaduilla.

Siivousvälineistä kaipaan nyt Sinituotteen pitkävartisia. Täällä pidetään kai itsestään selvänä, että siivooja pystyy kumartumaan, mutta minulta se ei oikein hyvin suju, kun on tuo pallokupu. Lattian pesu on tarpeen joka viikko, hiekkapölyn takia. Nyt on vähän fuskattu sen kanssa ja itseäkin alkoi harmittamaan muruinen lattia.

Kämpässä on pesukone ja sitä on nyt pyöritetty jo monta kertaa. Paitahan on kertakäyttöinen ja kahdelle pyykkiä kertyy. Yksin asuessa olen pyykännyt käsin käyttäen Y3 ainetta, joka toimii ihan kylmälläkin vedellä, kun koneellisen kertyminen veisi turhan kauan.Pyykkinarut kuuluu asiaan joka kämpässä ja iloinen pyykkiliputus pölyisten katujen yllä jokapäiväistä. Ostin uusia pyykkipoikia toissaviikolla.

Uudistan vielä opastuksen, jonka sain netistä ja sitten muistin Kenian kertomuksista. Oma versioni oli äsken sellainen, että pesin viinirypäleitä monta kertaa ensin vedellä. Sitten lisäsin veteen etikkaa lorauksen, annoin olla viitisen minuuttia. Heitin sen pois ja uuteen veteen panin kahden pikkusitruunan mehut. Nyt rypäleet on lionneet siinä puoli tuntia. Kevyt vesihuuhtelu, jonka pelokkaimmat tekisivät pullovedellä. Minä uskallan kokemuksen kautta käyttää täällä hanavettä. Ja eikun napostelemaan!