Täysin käsittämätön hulina tapahtui Port Saidin stadionilla, jossa ottelivat paikallinen fudisseura ja Cairon johtava joukkue. Paikalliset voittivat ja siis katsojien olisi pitänyt olla tyytyväsiä. Silti nämä ryntäsivät kentälle tuhantisena laumana. Seurauksena 75 kuollutta, joista osalla puukonhaavoja, osalla kallovammoja ja jotkut tukehtuneina. *) juuri tuli tieto että yli 1400 sai vammoja. 3.2 klo 13.09  Käsittämätöntä kiihkoa ja typerää käytöstä. TV kuvassa joku vain nauroi hälinän alussa kentällä eikä kuvassa näkynyt tappeluita. Jalkapallohuliganismi on yksi typeryys jota en ymmärrä.

Maan juuri valittu parlamentti piti hätäistunnon asian vuoksi. On suuri ero kotomaan eduskunnan ja täkäläisen parlamentin tyylissä keskustella.  Meillähän ei istunnossa saa edes taputtaa. Muiden maiden parlamenteissa se on yleensä tapana. Britit mölyävät suosiota tai vastustustaan kovin karkeasti, vaikka se on esimerkkinä ollut monille kansaa edustaville laitoksille.

Egyptin parlamentissa puhemies osallistuu väittelyyn, joka ei varmaan ole eduski tehtävän hoidolle. Salissa on lähes joka ukon edessä mikrofoni ja niihin huudetaan. Muutenkin "keskustelu" on värikästä ja kovaäänistä. Aika sekavan tuntuista ja lieköhän tehotontakin. Kun aikansa oli kinattu, nousivat kaikki käsi pystyssä ylös. Arvaan että oli äänestys. Kukaan ei taatusti ehtinyt mitään ääniä laskea eikä seinällä näkynyt mitään tulostauluakaan.

TV:n selostuksen mukaan Muslimiveljeskunnan tulkinta tapahtumista oli se, että turvallisuusjoukot eivät hoitaneet hommiaan. Niiden olisi pitänyt olla lukuisana paikalla ja estää hulinointi. Ideaan voi kyllä yhtyä. Selostaja kertoi, että kansa on katkera kun aina kun oli väki kaduilla hallitusta vastustamassa, oli paikalla sotaväki ja poliisit. Nyt kun oli kansanjoukkojen turvallisuudesta kyse, ei poliiseja ollutkaan paikalla, ainakaan tarpeeksi. Vastaväite tietysti on se, että mitäs menivät itse hulinoimaan. Kahina oli ihan päätön. Voisiko olettaa, että kansannousulla ja sen väkivaltaisilla tapahtumilla olisi jotenkin vaikutusta tähän sähläykseen ja typeryyteen.

+)   Tahririn aukiolla oli jalkapallosurmien vuoksi mielenosoitus, jossa siitä syytetään sotilaspomoja, pääroisto Tantawia erityisesti. Ajatus on se, että poliisin ja turvallisuuskoneiston huomio on ihan väärissä asioissa. Tämä mekkala olisi ilmeisen helposti voitu estää poliisin voimin, jos paikalla olisi ollut tarpeeksi kypäräpäitä. Minulle tuo ajattelu on kyllä aika outo, mutta olenhan muukalainen.