Kairon ja USAn hämmennys 

 Eilen ip höpötti EU:n ulkoministeri Ashtonin pressiavustaja puutaheinää Egyptin tilanteesta, kun sanoi että pressanvaalit ovat askel demokratiaan. Olipa huono arvio ja tehty ilman hituistakaan taustatyötä, varmaan pari päivää ennen ulostuloa. On näemmä EU-Ashtonilla enemmän kiirettä neuvotella Moskovassa Iranin Ydinhommista, kuin miettiä Kairon sössimisiä. Sen kyllä ymmärtääkin, koska Iranin tilanne heijastuu myös Syyriaan ja siellä kaaos jatkuu. Syyriassa Kahvi-Annanin ”suunnitelma” kun ei toimi ollenkaan vaan sinne lähetetyt sotilastarkkailijat joutuivat vetäytymään suojaan taisteluita ja varsinkin Assadin joukkojen tulitusta.
 
On siis karmeaa menoa Välimeren itäpäässä ja lähiseuduilla. Israelin haukat keräilee pommeja ja suunnittee pommikoneiden lentoreittejä, jotka ovat kaikki vaikeita toteuttaa. Veikkaan että lentävät suoraan yli Syyrian ja Irakin, sitten kun toimiin ryhdytään. Se tosin olisi temppu joka johtaisi suureen sotaan alueella. Ja sitä nyt kaikki muut yrittävät välttää ja syytä on. Asiat vaan ovat niin pahasti solmussa sillä suunnalla, että nyt on jo näkyvissä pientä joustamista tähän asti kaskikantona olleen Venäjän ajattelussa. Hakevat parilla laivalla pois omaa väkeään Syyriassa olevasta tukikohdastaan, joka on merkki siitä että varautuvat ronskimpaan kahinaan.
 
Aina kun tulee uutisia itsemurha-pommi-iskuista jossakin, on selityksenä tappaminen joka kohdistuu joko sunni- tai shia-uskovaisia kohtaan. Minulle on ihan käsittämätöntä, että saman uskon sisällä voidaan mennä niin pitkälle, että toisen uskonhaaran kannattajia voi noin vain tappaa. Varsinkin kun uskonnon sisällössä on kielto tappaa! Euroopassa ei voisi kuvitellakaan että ortodoksit pommittaisivat luterilaisia tai toisinpäin. Eikä edes niiden kiihkeämpien uskonversioiden kannattajat, mitä niitä nyt onkaan, lahkolaisia.
 
Takaisin otsikon aiheeseen: Muslimiveljeskunta on kutsunut täksi illaksi suuren miekkarin, ilmeisesti Tahrirille. Arvaan että sinne tulee väkeä, sillä SCAFin tempaukset ovat olleet törkeitä. Pelottava tilanne, parlamentti hajotettu ja estetty sen kokoontuminen (?) ja pressanvaalien tulos on avoinna. On pelkoa senkin väärentämisestä, kun siitäkin on jo paljon kokemusta. Olin itse todistamassa sitä 2010 kun vaalit väärennettiin Luxorissa, kts joulukuun jutut.
 
Katson illalla Al Jazeeralta, jos en saa suoraa lähetystä näkymään, seuraan uutisvirtaa muuten. 
USA on antanut lausuman, että se edellyttää kenraalien luovuttavan vallan siviileille sovitusti. Uhkana on tietysti se, että dollarivirta pannaan poikki. Se tietysti panee kenraalit miettimään, sillä ne taalathan ovat olleet suuri osa heidän tuloistaan! Jos ei ole dollareita saatavissa, miksi vaivautua? Kunnia kun on mennyt jo aikoja sitten.
 
Eilen kerrottiin, että kenraalijuntta oli keksinyt uuden hämäysliikkeen maan hallitsemiseen. He ehdottavat perustettavaksi uutta elintä, ylintä valtaa käyttävää neuvostoa, jossa olisivat mukana presidentti, pää- ulko- ja sisäministeri, parlamentin puhemies, mutta kenraaleilla olisi enemmistö porukassa. Kovin reilua vai? Eivät sentään kehdanneet ehdottaa juntan siviileille provikoita korruptiotaaloista!