tv näytti dokkarin taskalaisen lastensairaalan pellestä, joka viihdytti syöpäsairaita potilaita. Punainen muovinenä, hassu hattu, valkoinen takki, pitkät kengät ja ruutuhousut oli pellellä ja hän osasi tehdä muovipötköstä leluja, koiria ja pyssyjä sekä puhaltaa suuria kuplia.

 

Kiinnostava idea oli, että sairaalan kattoon oli maalattu sarjakuvahahmoja ja muuta kivaa, jotta sängyssä makaavalla oli edes jotakin katsottavaa. Onkohan idea kopsattu meille, lastensairaalaan? Pitäisi ottaa hyvä idea käyttöön viimeistään uuden lastensairaalan teossa.

 

Lautalla sattui viereen n.6kk:n ikäinen tyttö, joka kiinnostui valkopartaisesta vieraasta. Tytöllä oli reiät korvissa ja niissä halvat killuttimet. Edessä istui missitason nainen, kauniit pitkät ripset ja moitteeton profiili. Onkohan nämä nykyiset länsimaiset kauneusihanteet täältä kotoisin? Pärjäisivät nämä tytöt kauneuskisoissa!

 

Juttelin Mahrusin kanssa autojen huollosta. Sanavarastomme on sen verran rajoittunut, että kovin teknisiin juttuihin ei voitu mennä, mutta selvisi että hän sentään vaihdattaa moottoriöljyt säännöllisesti. Muu huolto jää sitten sen varaan, että tehdään mikä on ihan pakko. Taxi Mohammed tällä rannalla valitti, että ei ole rahaa vaihtaa jarrupaloja etupäähän, vaikka ne jarrut vinkuu. Kun on tiukkaa ruuan kanssakin. Kun ei ajoissa vaihda paloja, syöpyy vanne piloille ja sen vaihtaminen taas maksaa. Jarrutehokin on huono.

 

Käytän periaatteessa lauttaa tai sitten punnan venekyytiä, jossa paikallisetkin matkustaa, mutta maksavat 50 piasteria. Haluan suosia julkista liikennettä, taxia, busseja ja ferryä. On kammottavaa, että yhtä turistia viedään isolla moottoriveneellä yli Niilin ja hän maksaa siitä 5LE eli noin 50 eurosenttiä. Se ei voi olla kannattavaa edes kuskille ja saastuttaa karmeasti, koska moottorit on huoltamatta ja savuttavat kovasti. Ihmettelin sitä, että punnan veneen viereen ajoi toinen tyhjänä ja siihen ryntäsi porukkaa ja se lähti ensin. Kyselin mitä tämä tarkoittaa, mutta eleellä eräs perheenisä rauhoitti että jää vaan tähän. Molemmat täyttyivät niin vauhdilla että lähtivät peräperää. On niin paljon populaa, että liikennettä on kovasti ja veneet täyyttyvät äkkiä. Niihin mahtuu noin 40 istujaa.

 

Lauttoja on 4 kpl, yksi purkaa ja toinen lastaa kummallakin rannalla ja ylimeno kestää 5-6 minuuttia. Lautta täyttyy ruuhka-aikoina alle 10 minuutissa ja joskus hiljaisempana aikana se vie 15-20 min. Illalla vähennetään lauttoja kolmeen kun tarve vähenee.

 

Lautalla näin kivan vehkeen, pyörillä olevan matalan vaunun, jossa keskellä on kävelemään opettelevalle ”housu”istuin. Onhan niitä meilläkin, mutta ei ihan noin pienille. Vieruskaveri näpläsi älypuhelinta, jota hiplasi ja vaihtoi aihetta. Merkki oli YXTEL ja kyselin sen laatua. Hän oli tyytyväinen ostokseensa ja kehui että merkki on kolmas täällä ja maksaa 115LE eli noin 12€. Kuitenkaan näytön hipaisu ei näyttänyt toimivan kovin hyvin. NOKIA teki aikanaan karmean virheen kun ei ottanut hipaisua mallistoonsa ajoissa. Sama moka kävi simpukkamallin kanssa. Nyt sitten kiinalaiset painaa ohi markkinoilla kaikenlaisilla vempuloilla.

 

Näytti siltä että Mikko Ilonen pelasi Tigerin parina, mutta kuva vilahti niin äkkiä, etten ole varma. Sensijaan olen varma että Rory Mcilroy teki eaglen ja puttasi komean 7-8m birdieputin.

 

Jabaloui sitten vihdoin pääsi kotiin. Oli ohimennen halannut Hannuakin, vaikka himassa oli porukkaa paljon. Jos olisin itse istunut linnassa lähes vuoden, en haluaisi nähdä yhtään vuokralaista tai turistia pariin ensipäivään. Olisin vain eukon ja kakrujen parissa ja nauttisin perhe-elämästä. Siksi en pidä kiirettä mennä häiritsemään sitä muutamaan päivään. Hannun lettukarnevaaleja onkin siirretty päivällä, silloin ehkä nähdään.

 

Kanadassa käydään kovaa kamppailua eutanasiasta, puolesta ja vastaan. Quebeckissä pohditaan lain muutosta, jota myös kovasti vastustetaan. Minä kannatan eutanasiaa ja se pitää saada meillekin Suomeen mahdolliseksi. Lakiehdotus sisältää mahdollisuuden, että lääkäri antaa apua, kun joku haluaa lopettaa tuskansa. Kyse on aina oltava parantumattomasta sairaudesta joka aiheuttaa tuskaa ja pahenee loppua kohti. Sehän on laillista nyt Sveitsissä, Belgiassa ja Hollannissa. Vastustajien argumentit ovat paljolti uskonnon sävyttämiä.