antavat jatkuvasti aiheita uutisväelle. Syyriassa on ollut viime tiedon mukaan 181 arabimaiden lähettämää tarkkailijaa, huonolla menestykselle. Kriitikot sanovat että porukalta puuttuu osaamista ja välineitä. Esimerkiksi kameroita ei ole vaan he kuvaavat kännyköillään, mikrofoneja ei näy käytössä kun he juttelevat paikallisten kanssa. Siis dokumentointi ontuu. Porukassa näytti tallustavan yksi nainenkin, mutta missä vetimissä! Rouvalla oli puoliturkki, ehkä minkkiä, turkin päällä huomioliivi ja arabihuivin päällä killui valkoinen lippis, joka on porukan tunnus liivin lisäksi. Porukkaa johtaa Sudanilainen kenraali ja kun tietää että maan presidentti on syytteessä kansanmurhasta, ei luottamus tällaiseen kenuun voi olla korkealla. Pitäisi siis äijällä olla asiantuntemusta kansamurhan suoritustavoista, mutta onko oikeuden tajua!?

TV näyttää joka päivä kuvia uusista joukkueista, jotka ovat loikanneet Al Assadin teurastusarmeijasta kapinan puolelle. Yksi haastateltu sotilas kertoi nähneensä sotamieskavereidensa selässä luodinreiät, kun upseerit ampuivat selkään, jos kaverit eivät ampuneet mielenosoittajia käskyn mukaan. Oli itse nähnyt kun upseeri ampui sotilaan niskaan pistoolillaan. Kyllä sellainen ruokkii kapinaa. Ilmavoimien eversti loikkasi eilen 50 miehen kanssa. Koordinaatio vain on heikkoa näillä porukoilla. Kuvassa oli tuollainen 80 miehen joukko, joka yritti suojella yhtä kylää, mutta huonolla menestyksellä. Parikymmentä kaatui tappeluissa ja he joutuivat hatkaan kylästä.

Arabiliigan puheenjohtajana on nyt Qatarin "sulttaani" tms. Kun liiga on nyt ensimmäisen kerran aktivoitunut yhden jäsenvaltion raakuuksiin ja yrittää niitä hillitä, on kyse paljon vain siitä, että maailma ei enää sellaisia hyväksy. Qatarissa ajatellaan fiksusti muutoinkin ja voi olla että näillä terävillä sheikeillä on enemmän avarakatseisuutta kuin muilla öljysheikeillä. (Q on ehdolla Talibanien "lähetystön" paikaksi!) Jos nyt saadaan yksi, tämä Assadin riistäjäklaani hillityksi, se voisi antaa lisää vuosia näille muille diktatuureille. Kun saisi vielä muutaman vuoden rauhassa pumpata kansallisomaisuuksia omille tileille, voisi sitten lopulta antaa osan kansoille ja pystyttää jonkinlaisia demokratian arabiversioita. Eihän niissä tarvitsisi naisille mitään oikeuksia antaa, jos nyt aluksi äänioikeus vaikka vaan oman maan yli 50v miehille, joilla on 4 vaimoa ja vähintään 100 kamelia. Niinhän se oli meilläkin aluksi, ääniä manttaalien mukaan.

Jemenissä kuohuu jo monetta kuukautta. Syynä on entiselle pressalle myönnetty armahdus. Karmeaa ja kansainvälisen lain vastaista on että hänen lisäkseen on sopimuksessa myönnetty 500 hengen koplalle sama armahdus. Pressan sukulaisia ja kätyreitä. Kaikki ovat jossakin määrin syyllisiä kansanmurhaan, ainakin kansan omaisuuden ryöstöön ja korruptioon. Sellaisella porukalla ei ole helppoa edes paeta mihinkään maahan, kukaan ei huoli. Mielenosoituksissa armahduksia vastaan on hillittömästi porukkaa, satoja tuhansia. Kansa ei rauhoitu ennen kuin tämä sikasopimus kumotaan. Nyt kansaa ei ammuta ja se saa sentää osoittaa mieltään ja sen sen tekee.

Bahrain on niitä pikku valtioita Persianlahden rannalla, saari Qatarin niemen kainalossa. Siellä on ollut mielenosoituksia jo viikkoja. Siellä ei kai ole käytetty kansaa vastaan muuta kuin "vain" kyynelkaasua ja pamppuja. +) Siellä on äskettäin tuomittu kestämättömin perustein 17 lääkäriä ja hoitajaa siitä, että ovat paikkailleet mielenosoittajia poliisin temppujen jälkeen. Siellä on käytetty jotakin kaasua oppositiota vastaan. Se aiheutti kuvista päätellen voimakasta pahoinvointia eikä ollut tavanomaista kuunelkaasua. Hoitoporukka sai pitkiä vankeustuomioita sotilastuomioistuimessa. Nyt lie järki voittamassa ja korkein syyttäjä on määrännyt homman uusiksi siviilituomioistuimessa. Kovasti kouristelee vanha lahoava valta.

Kun yritin etsiä kartasta heidän öljylähdettään, en löytänyt kuin yhden siinä meressä maiden edustastalla. Mutta rahaa siis on pumpattu öljystä. Arabiemiraatit ovat osa tätä kummaa arabimaiden ketjua. Joskus viime talvena kerrottiin mediassa siitä, että Dubain ruhtinaalta oli käteinen päässyt loppumaan, kun hän rakensi sitä suuruudenhullua 828m Burj Khalifa-tornitaloa, joka nyt on maailman korkein rakennus. Sitä sitten uhkaa toinen hölmö hanke, josta HS kertoi eilen. Saudit pykäävät Jeddaan kilometrisen talon. Veikkaan että panevat huipulle jonkin maston että rikkovat sen kilsan.