Nippeleitä

 

Joku talousviisas ennustaa, että 11 maata romahtaa taloudellisesti. Argentiina meni jo ja lopetti maksunsa. Listalla on myös EU-maa Kypros, jonka taloutta on pyöritetty venäläisen mafian rahoilla jo vuosia. Toinen minua kiinnostava maa on Egypti, jonka talous on ollut kuralla jo pitkään.

On se vaan jännää, miten jokin maa jossa sentään elää populaa paljon, voi vaan yhtäkkiä lopettaa maksut ulkomaille. Argentiinalle tämä on jo toinen kerta lähivuosikymmeninä. Nyt saatan saada tosielämästä kokemuksen Luxorissa, miten romahtaneessa taloudessa voidaan edelleen toimia.

 

Nämä kehnon talouden maat joissa kuitenkin on maan sisäiset markkinat entiseen tapaan, joutuvat sinnittelemään jotenkin. 80 miljoonaa suuta on jotenkin ruokittava, vaikka ulkomailta ei enää voidakaan tuoda juuri mitään. Ehkä tuo Sisi saa ruinattua apua öljysheikeiltä, mutta eivät nekään ilmaiseksi auta. Jotain pitää luvata poliittisesti. Egyptillä on vain vahva armeija ja sen palveluksia kai kaupataan. Mutta kai sen suorituskyky on aika kevyt, kun ei omalla kalustolla voinut mennä Libyaankaan huseeraamaan.

 

Kyllä saa Sisi unohtaa sen haaveensa uudesta kanavasta näissä oloissa. Ei tule hänestä suuresti ihailtua ja muistettua sankaria Nasserin rinnalle. Eikä oikein voisi ryhtyä taas sotimaan Israelia vastaan, kun jenkit ei sitä salli. Eikä taida Egyptin pojat pärjätä noille ISIS-hurmahengille jotta sieltäkään ei voi mainetta kerätä. Jospa Sisi tarjoaa voimaa YK:n ja Afrikan Unionille ja panee armeijansa siivoamaan Etelä-Sudanin sotkuja ja siitä edelleen Keski-Afrikan Tasavaltaa? Lähettää porukkaa tappelemaan Ebolaa vastaan? Ei taida uskaltaa, kun siellä pitää jotain osata ja toimia oikein.

 

Sisin diktaattorikaverista Vladi Putlerista terävää analyysiä

https://mail.google.com/mail/ca/u/0/#inbox/148951ac12a1746d

ja hauska kuva. Katso jutun linkkejäkin, teräviä tekstejä.

 

Katselen samalla lentopallon loppuottelua kun kirjoitan tätä tekstiä. On kiva todeta että tykkään näistä peleistä missä on iso pallo jonka näkee, toisin kuin se pieni musta kumilimppu, jota usein ei näe ollenkaan. Tasaista on matsissa, viihdyttävää urheilua. Taisin oppia lentiksen säännöt Vihdin Tökärillä jo ihan pikkupoikana, vaikka onhan ne moneen kertaan jo muuttunutkin. Siellä ei voitu pelata virallisia matseja, kun salin seiniä oli tukemassa pari terästankoa, joihin pallo usein osui. Mutta poikien harjoittelua se ei haitannut. Siellä kai opin syöttämään, sillä lentiksen syöttövuorolla tein parhaat suoritukseni oppikoulun liikunnassa. Muussa en juuri pärjännytkään. Yhdessä erikoisessa lajissa tosin pesin koko koulun, nimittäin vauhdittomassa pituushypyssä ylämäkeen lumihangessa.

 

Sain vastauksen meiliini Sierra Leonesta:

Hi Nippe,
How are you doing with your foot? is it feeling better now?

No I was on the street and working in Kroo Bay providing food for the
children there in partnership with Street Child from the UK.

Life here is really difficult for us and our children.
Please greet me your wife and families.

Thanks for your concern.
Regards,
Santigie

 

Eli kaveri on hengissä ja tsemppaa katulastensa eteen. Mahtaa olla vaikeaa, kun ne muksut eivät voi pysyä kotona kun sitä ei ole. Maahan kun oli määrätty kotiaresti kaikille 3 pv ajaksi.

 

Vastaus tuli aamulla:

I pray that you feel better and walk normally as you are before.

I will send you photos of what we have been doing with the children
later for you to see.

Regards,

Stay bless.

 

--

*Santigie Bayo Dumbuya*
Founder & Programme Director+232 (0) 77435212
Skype: Santustigie
Our VMG Donation page <http://www.virginmoneygiving.com/team/WYCF>
www.weyonechildfoundation.org
WYCF Facebook
<https://www.facebook.com/pages/We-Yone-Child-Foundation/135071513226799?ref=ts&fref=ts>
WYCF Twitter <https://twitter.com/#!/WYCF_SL>

Näitä linkkejä voit vilkaista ja varsinkin jos voit tukea tätä hanketta, anna lahjoitus.