pe 31.12.2010 aatto

Uutta Vuotta vastaan ottamaan valmistaudutaan täällä ja naapurissa. Pykäävät telttaa uudelleen naapurin ravintolan eteen kuten oli joulua varten. Silloin arvelin, että täällä olisi sallittu pitää telttaa katua sulkemassa vaikka viikon, kun meillä kotikunnassa rakennustyömaakin saa terrorisoida liikennettä kuukausikaupalla. On sentään jokin roti egyptiläisillä vaikka ei kotikunnan virkamiehillä.

Naiset ostivat katugrillistä kanan ja saivat sen selvästi halvemmalla kuin minä. On kovia tätejä tinkimään, mutta apuna oli, että vetosivat Heinin tietoon ja kaveruuteen. Niitä nyt pilkotaan suupaloiksi iltaa varten. "Määräsin" että syödään käsin. Höysteeksi pikkutomaatteja. Olisi turhaa hienostelua viedä veneeseen haarukoita. Paperipyyhkeitä ja käsidesiä mukaan. Ja vähän valkkaria. Ehdotin että otetaan jokaiselle oma pullo ja juodaan suoraan pullon suusta, mutta se ei mennyt läpi. Siis mukit mukaan. Sillä aatto vietetään Suurella Virralla katsellen todennäköisiä ilotulituksia ja valaituja rakennuksia rannoilla.

Voipi olla että jokipoliisi käy tarkistamassa kuka veneissä melskaa. Entistä kokemusta ei ole, mutta oletan että kylmästä huolimatta muutkin joella liikkuvat. Venepoliisi liikkuu nopeilla kumiveneillä näyttävästi.

Tarjosin retkeä myös uudelle tutulle, ruotsalaiselle Klasille, joka asuu naapuritalossa. Hän otti tarjouksen vastaan iloisena, mutta äsken kun hän sai kuulla, että vene on avoin, eikä mikään risteilijä, hän perui reissun. Syynä on se, että hän on lähtenyt melko kevyin vaattein, kun tuli tänne ennen talvea ja lähtee kun kevät on jo Ruotsissa.

Klasilta kuulin, että hän oli viime vuonna tehnyt matkan Assuaniin ja siellä hotellista ostanut lipun risteilylaivalle takasin Luxoriin. Hinta oli vain alle puolet siitä, mitä pyytävät toisinpäin. Se taas johtuu siitä, että monet risteilevät vain välin Lux-Ass, ja laivat ajavat takaisin puolityhjinä. Mutta se matka pitää ostaa hotellin kautta eikä varsinaisilta matkanmyyjiltä. Selvitän vielä miten kaikki kävi, sillä haluan seuraavalla reissulla tehdä saman kuvion. Meno junalla, pari yötä hotellissa ja perusteellinen tutustuminen nähtävyyksiin kaikessa rauhassa. Ensin Nubian-museoon, sitten nähtävyyksille, illalla vielä valo-ääni-show Philaessa. Olisi kyllä jotakin erilaista kuin pakettimatkat tarjoaa.

Eipä pysty myöskään matkatoimisto järjestämään veneretkeä aattoyöksi kivassa seurassa järkihintaan. Meidän keikka maksaa reilusti alle 50LE kun samasta pyydettäisiin vastaava määrä euroja.

Pienet tirsat välillä, piimää naamariin, hedelmäsalaattia ja korttipeliä ennen iltaa. Tapahtumista kuvausta huomenna.