Nippeleitä

 

Uusi idea, ekologinen yhteisomisteinen lomatalon viikko-osake tarjolla Teiskossa, Tampereen lähellä.

http://www.pankki2.fi/teiskon-yhteis%C3%B6llinen-viikko-osaketalo

Luontopolun huoltotalkoot Pääkslahdessa.

Kaunis kevätsää aina haittaa kaikenlaisia talkoita ja niin nytkin, vain neljä vaivautui hommiin. Kävelimme ensin Puumanninpolun, jonne olikin yllätyksenä noussut vierelle HIIPUn kanoottiporukan tulipaikka ja pari hyvää hirsilaavua. Totesimme, että pitää päästä hyvään yhteistyöhön ja sopia että myös kävellen retkeilevät voivat käyttää rannan tulipaikkaa. Ennestään oli tiedossa, että joskus kauan sitten on kunta taas möhlinyt ja myynyt mökkitontin siten, että nyt yksityinen omistaa tärkeän palan maata katkaisten jopa nimetyn karttatien ja estäen ikivanhan kärrypolun käytön. Asiaa pitäisi selvittää ja löytää ratkaisu.

 

Jatkoimme Kirnunkierrokselle ja totesimme, että monessa paikassa on syytä kohentaa viitoitusta. Ojien yli auttavat pikkusillat odottavat uusimista, yhdelle jaksolle tarvittaisiin pitkospuut. Uusi idea nousi esiin eli voidaanko saada koko reitti kännykän kartalle ja siihen nämä tärkeät kohdeselosteet. Joitakin kohtia pitäisi raivata enemmän ja paljon puita oli kaatunut poluille myrskyissä. Kun kunta ei ole pystynyt niitä ajoissa poistamaan, ovat kävijät kiertäneet lojuvat kuuset ja siirtäneet näin polkua. Paikat pitää raivata ja merkata. Sinänsä on sääli, että näin synnytetään uusia polkuja, kun periaatteena on, että käytetään vain vanhoja.

 

kev%C3%A4t%20kuortissa%20007-normal.jpg

Aktiivien evästelytauko maisemakalliolla.

Perinteisellä evästelykalliolla sahasimme pois kymmenkunta pikku mäntyä, jotka peittivät tärkeän näkymän salmen yli. Nyt taas näkyy vastarannan vanha ”kartano”. Pienempää raivausta on aina pakko tehdä ”sekatööreillä” ja oksasaksilla, sillä muutoin polku kasvaisi paikoitellen ihan umpeen.

Niina kertoi saaneensa enimmäiset havainnot pohjanlepakosta ja viiksisiipasta, joka ruokaili omassa pihapiirissä. Tänään saan taas käyttööni detektorin ja aion mennä yöllä tarkistamaan tilanteen, jos kylmä ja sade ei yllätä.

En tykkää varsinaisesti jääkiekosta ja ammattinyrkkeilystä, mutta on toki tilanteita, joissa otteluita tulee katsotuksi. Nyt olisi syynä, että nyrkkimiesten MM-tittelistä oli ottelemassa kaikkien aikojen kovin heppu ja politiikan tärkeä hahmo, Ukrainan Vladimir Klitsko. On varmasti ainoa kansanedustaja joka nousee kehään tositoimissa. Toinen juttu oli mukavasti taas erilainen tilanne jääkiekon SM-voitosta, kun pitkästä aikaa oli mukana Manse ja Oulu eli Käppärä-Tarkat-matsi. Sen loppuerät piti katsoa, mutta eihän mun telkusta sitä nähnyt. Radiosta sen sitten kuulin, että Ouluun meni titteli pitkästä aikaa.

Yritin löytää myös sitä nyrkkitouhua, mutta ei löytynyt. Mainoksia vaan joissa tarjotaan mahdollisuuksia tilata maksukanava.