Vaikka ei tämä mihinkään vaikuta, kirjoitanpa vaan näkemyksiä liikenteen hallinnasta Luxorissa. Tai sitähän ei mikään hallitse vaan se on villiä ja kamalaa.

Kauppiaat ja asiakkaat kärsivät muutamassa vuodessa aivan hulvattomaksi käyneestä moottoripyöräliikenteestä. Nuoret jullit ajavat poskettoman kovaa ja äänenvaimentimet on poistettu. Meteli on niin kova että kauppakadulla ei välillä kuule keskustella. Kauppa kärsii. Kadulla kävelijä tuntee itsensä turvattomaksi, kun täysin vastuuttomat päristelijät pujottelevat kuolemaa uhmaten muun liikenteen seassa karmeaa ylinopeutta käyttäen. Asiaan kuuluu myös holtiton torven soitto, missä ei ole mitään tolkkua eikä sääntöä.

Sääntöjä saattaa jopa olla, mutta kukaan ei niitä valvo. Ei valvonut ennen kumoustakaan. Samaa holtittomuutta oli ennenkin, mutta kun nopeiden pyörien määrä on lisääntynyt huimasti, olisi jo kiire saada homma hallintaan.

Ensimmäinen helppo toimi olisi ottaa käyttöön kansainvälinen liikennemerkki, moottoripyörällä ajo kielletty. Sellainen pitäisi asettaa Medinan kauppakatuosuuden päihin ja sitten myös valvoa. Jos rikkojia sakotettaisiin vaikka 100LE/rikkomus, saisi kaupunki kassaansa merkittävät tulot. Sillä maksettaisiin kevyesti tarvittavien poliisien palkat ja vielä jäisi paljon ylikin.

Toinen länsimaissa voimassa oleva kielto, turha torven käyttö ja sen kielto, toisi valtavasti tuloja kaupungin kassaan. Joku täkäläinen onkin todennut, että kaikkeen ei riitä poliiseja. Homma on hävitty jo silloin, kun autoja ja moottorivehkeitä on alettu käyttää. Silloin vaan ei kenelläkään ollut älliä/kokemusta/näkemystä mihin tämä holtiton homma johtaa.

Olen jo aikaisemmin todennut, että näiden torvensoiton sallivien maiden asukkaiden elinajan odotukseen on taatusti vaikutusta tällä jatkuvalla metelillä kaduilla. Ei ihmisen hermojärjestelmä ole kehittynyt kestämään jatkuvaa kamalaa äänisaastetta. Kun siihen rasitukseen lisätään huono ilma jatkuvan pölyisyyden takia, huono vesi, vajaa ravitsemus, onkin ongelmasotku valmis. Silti tilastot antavat egyptiläisen elinajaksi optimistisen arvion 72,6 v. Uskomatonta, sitkeää porukkaa!