Huumesota

Olen huumeita vastaan, mutta kannatan järjen käyttöä sen suhteen. Asia ponnahti taas julkisuuteen, kun 7 entistä pressaa tuli

http://yle.fi/uutiset/entiset_presidentit_vaativat_huumeiden_kaytto_lailliseksi/6681983

julkisuuteen vaatimaan kansainvälisen huumetyön muutosta. Porukkaa säestää YK:n huumesodan johtaja. Aikaisemmin siitä ovat puhuneet eteläisen Amerikan johtomiehet ja muutama  USAn poliitikko. Jenkeissä on jo muutamassa osavaltiossa löysennetty lakeja ja pieniä määriä lieviä huumeita sallitaan omaan käyttöön.

Hollanti ja Portugali ovat asiassa jo eri linjoilla kuin muu Eurooppa. Muutoksia lienee tulossa ja niiden avulla saadaan joskus syntymään tilanne, että huumebisneksen voitot kutistuvat niin, että niillä ei enää voi lahjoa köyhien maiden poliisivoimia eikä ylläpitää yksityisiä armeijoita kuten nykyisin.

Onhan tunnettu asia, että maailman väestön terveyttä noin laajemmin uhkaa paljon enemmän vanhat tutut ”nautintoaineet” sokeri ja vehnäjauho. Niiden torjuntaan panostamalla voitaisiin vaikuttaa ratkaisevasti ihmisten terveyteen paljon laajemmin. Tupakka tappaa kai yhtä paljon kuin pienhiukkaset eli paljon. Siinä vertailussa marin tai hassin pössyttely hupitarkoituksessa on pikkujuttu. Nyt on suuret massat monissa maissa sairastunut tappavaan C-hepatiittiin, HIViin ja kaikki se johtuu huumeneuloista. Puhtaat neulat pelastaisivat näiltä taudeilta kerrotaan jutussa. Minulle ei ole selvinnyt hassispössyttelyn ja neulahuumeiden välinen suhde ja se koko logiikka, mutta eivät nämä asiaan perehtyneet ole tyhjän perässä. Ovat sentään panneet likoon koko uransa ja maineensa.