ti 16.11.2010 sekalaista arkea

Tyhjä pikkubussi odotti kotikadun-Medinan risteyksessä, joka on epävirallinen linjan kääntöpaikka. Pysäkkejä ei ole vaan bussin saa pysähtymään kättä heilauttaen. Linjat usein eroavat loppupäästään. Esim Karnakin alueelle menee busa alkumatkan Poliisiasemien suunnasta reittiä Medina - sairaalakatu- tv-katu- aseman ohi ja siitä Emilio-hotellille eli Soukin takaportille. Toisinpäin reitti kulkee Emilion edestä Luxorin temppelin kuvetta ja kääntyy pikkukaduille puikkelehtimaan ja päätyy sitä kautta tv-kadun alkuun. Loppupää on sama reitti paluusuuntaan. Maksu on turistilta punnan kun paikallinen maksaa 25 piasteria.

Käytiin taas Vodafonen kioskilla, kun viime viikolla ostettu kortti toimii vain ulospäin, sisään ei tule mitään. Myyjäkiska ei saanut puhelimitse yhteyttä Vodafoneen juhlakauden vuoksi arvatenkin. Onneksi oli firman oma myymälä ihan vieressä ja sieltä apua saatiin. Poika naputti jotakin päätteelleen ja sai puhelun menemään perille. .Kysyin mitä hän teki, poika hymyili koko naamallaan tyytyväisenä ja sanoi "magic!" eli taikoja. Samaa naputtelua ja kohta jo meni tekstarikin perille, taika toimi eikä pyydetty juomarahaakaan.

Älä luota Googlen karttaan. Sinänsä kadut ovat kohdallaan, koska kartan pohjana on satelliittikuva. Tarkka se on muutoin, mutta hotellit ja jopa temppelien nimet ovat päin honkia. Aikaisemmin kesällä katselin ja hotellit olivat silloin oikein, nyt näinä viikkoina olen nähnyt paljon virheitä. Karnakin nimi oli keskustan eli Luxorin temppelin kohdalla, hotellit missä sattuu, joku jopa keskellä Niiliä. Ilmeisesti google rahastaa hotelleilta merkinnän, sillä kaikkia ei löydy ollenkaan, vaikka ovat isoja, kuten ISIS Pyramisa.