Sain juuri ennen reissua kortin Hesan kirjastoon ja sieltä mahdollisuuden lainata e-kirjoja, joita onkin aika mukavasti.

Ensimmäinen jonka halusin, oli varattu ja jouduin odottamaan viikon. Se kannatti, siilä oli hyvä tarina matkasta läpi pohjoisen African lännestä itään. Kulttuuripersoona ja kirjailija Juha Vakkuri terki rohkean matkan busseilla ja "buskatakseilla" läpi mantereen. Tuttavat arvelivat hänen tulevan vähintään ryötetyksi matkalla, veikkasivat jopa hengen olevan herkässä. Tämä olikin sitten syynä siihen, että hän joutui sotatilan vuoksi lentämään yhden valtion, SUDANIN yli, koska maahan ei päässyt.

Vakkuri perusti Villa Karon Beniniin ja toimi sen johtajana. WSOY kertoo hänestä näin:

Juha Vakkuri (s. 1946) on kertoja, joka ulottaa aiheensa yli kansallisten rajojen ja ongelmien. Vakkurilla on pitkä toimittajan tausta; hän on kirjoittanut poliittisia ja taloudellisia artikkeleita televisioon, radioon ja sanomalehtiin vuodesta 1969. Vakkuri työskenteli seitsemän vuotta MTV:n palveluksessa ja neljätoista vuotta Yleisradion ohjelmapäällikkönä. Vuosina 1971-1975 hän toimi YK:n kehitysohjelman UNDP:n palveluksessa Afrikassa ja New Yorkissa. Hän on perustanut Beninin Grand-Popoon suomalais-afrikkalaisen kulttuurikeskuksen Villa Karon. Vuodesta 1997 lähtien hän on ollut vapaa kirjailija.

Toinen kiinnostava opus oli minulle uusi tuttavuus, Tero Sompin "Viimeinen Linja" joka kertoi fikriivisen tarinan mahdollisesta maailmanlopusta, jonka aiheuttajana olisi supervirus. Tarinassa sen kehitty Suomessa päähänpotkittu venäläinen tutkija, jolle ei annettu työtä eikä arvostusta. Monimutkaisessa tarinassa lopulta selvittiin kuiville kovimman kautta, mutta tarina oli hyvin pohjustettu. Kirjailija oli tehnyt suuren taustatyön ja kaivanut paljon faktaa juttunsa pohjaksi, mikä teki siitä kiinnostavan. Kovin samoja ajatuskulkuja olen itsekin pohtinut ja jopa joitakin pikku paloja tänne kirjannut maaiman menosta., epäoikeudenmukaisuuksista, typeryyksistä ja mm jenkkien hölmöilyistä. Loppuratakaisu vain oli jäänyt hiukan kesken, sillä tarina päähenkilön elämän käännekohta ja sen ratkaisut jäivät ilmaan.