Putin on samanlainen rosvo kuin muutkin itsevaltiaat

Lukaisin pamfletin PUTINISMI JA VENÄJÄN RAPPIO jonka kirjoittajat Boris Nemtsov ja Vladimir Milov ovat molemmat toimineet valtion ministerihommissa ja tuntevat asiat myös sisältäpäin. Nyt he ovat opposition johdossa ja näkevät päivittäin kaikkea törkeyttä, mitä Putinin ympärillä tapahtuu. Venäjällä on valtaklikki Putinin suojissa varastanut valtion varoja, yrityksiä ja veroetuja ja arvellaan että Putinin omaisuus on samaa luokkaa kuin Mubarakilla ja keinotkin paljolti samoja. Tämä valtiolta varastaminen on hyvin tavallista heikon hallinnon maissa kuten on nähty. Venäjän kansa perinteisesti arvostaa vahvaa johtajaa ja sitä Putinin propagandakoneisto käyttää hyväksi. Siitä johtuvat ne naurettavat machokuvat ja ”urotyöt” mitä jatkuvasti työnnetään julkisuuteen, varsinkin vaalien alla. Tosin vaalitkin on viime vuosina väärennetty ja Putinin kannatus on jotakin muuta kuin numerot kertovat.

Korruptio on myös venäjällä hyvin syvällä ja perinteistä. Koululaiset on pakotettu maksamaan opettajille lisätunneista ja arvosanoista, samoin korkeakoulujen sisäänpääsy edellyttää lahjuksia. Maassa on käytössä termi puhelinoikeus joka tarkoittaa poliittisia tuomioita eli ”kremlistä soitetaan”. Kansalaisoikeuksista ja demokratiasta ei juuri voi puhua, kokoontumis- ja sananvapaus on teoriaa, lehtimiehiä murhataan jatkuvasti. Että sellainen naapuri meillä.

Paasikivi kehotti hankkimaan ystävät läheltä ja vihamiehet kaukaa. Nyt näyttää menevän se homma väärinpäin, sillä nyt on kehittymässä ystäväsuhteita Suomen ja Etiopian välille. Maahan on nimitetty pääministeriksi kaveri, joka opiskeli Tampereella vesi-insinööriksi. Haile Mariam Desalegne kävi kuulemma hiljattain katsomassa vanhaa koulukaupunkiaan ennen nimitystään uuteen asemaansa. Suomen suurlähettiläs kertoi hyviä uutisia maasta, jossa on kova talouskasvu ja muu kehitys menossa. Etiopia on Afrikan toiseksi väkirikkain maa, Afrikan unionin päämaja on Addis Abebassa ja se on hyvässä maineessa mustassa maanosassaan. Onhan se koko ihmiskunnan alkukoti, josta me homosukuiset olemme lähteneet liikenteeseen ja liikakansoittaneet maapallon.

Etiopian historia on mielenkiintoinen ja siitä löytyy yhtymäkohtia myös Egyptiin Puntin maan kautta. Naisfaarao Hapsetshutin hautatemppelissä on nähtävissä tarina retkestä Puntinmaalle. Etiopian kautta kulkee osa Niilin vesistä ja sieltä on vuosituhansia hankittu kultaa ja suitsuketta, orjiakin.

http://www.afrikkanet.fi/aloitussivu/index12.htm kertoo lisää eri maista.

Molemmat ystävällismieliset maat ovat aika alhaalla korruptiotilastoissa ja muussa mikä kertoo maan kehitysasteesta.