Paavo tarjosi lounaan, oli ostanut pihvilihaa ja pannut pöydän koreaksi. Ainakin pöytäliina oli ja sen paljasti lakanaksi se, että vieraiden servetti oli saman setin tyynyliina. Alkuveryttelynä oli tujaus Metaxaa. Oli sitten runsas salaatti, perunoita, leikkeleitä ja jälkiruokana jugurtti. Oli eräänlaiset läksiäiset, sillä E ja P lentävät kotiin tiistaina reittiä Kairo-Istambul-Hki. Kaksi välilaskua on kinkkinen siksi, että laukkuja ei saa kulkemaan suoraan, mitä kyllä kummeksun. Selitys on että ensimmäinen legi menee EgyptAirilla joka ei viitsi hoitaa lastia kansainvälisen tavan mukaan.

Eeva halusi nähdä länsirannan iltavalaistuksen ja siksi lähdimme sille puolen. Aikamme etsittiin hänen muistelemaa hotellia ja sen kattoterassia, jolta olisi näkymä hautavuorille. Yhteen jo mentiinkin, mutta terassi oli toisessa kerroksessa eikä vuoret näkyneet sinne. Ulos ja kadulta etsimään kielitaitoista, joka löytyi helposti. Hän tiesi sen ennestään tutun ravintola Moon Valley, josta näkymät ovat hyvät ja jossa viime reissulla sain tarjoilijan kädestä annoksen syliini. Kivuttiin ylös mutta todettiin ettei ole valoja. Soitin Heinille ja tarkistin, että palavathan valot joka ilta. Kyllä loistaa kun hän palailee kämpälleen Medinet Habun savitiilitaloon. Totesimme olevamme liian aikaisin asialla kun klo oli 18.

Palatessa sitten jo valot loistivat ja näkymä oli hieno 19 jälkeen. E on kova nainen kävelemään, hesalaiseen tyyliin vielä vauhdikaskin. Piti pariin kertaan rauhoitella menoaaan. West Bankilla sentään ajettiin herroiksi halvalla mennen tullen. Moottoriveneellä ylitse, kun tullessa käytettiin lauttaa. Siinä kokeiltiin meneekö läpi egyptiläistaksa eli 50p kun turistin oletetaan maksavan 1LE. Oli juuri sopivasti porttivahdin vaihto ja tungoksessa ei ukko tainnut huomata että turistit siinä livahtivat paikallisen hinnalla. Meitä nautitutti.

E halusi taas kävellä ja mentiin hotelille joka siis on lähellä asemaa, vastapäätä Mall-tavarataloa, jossa on 4 kerroksessa vaatemyymälöitä. Eeva oli myös kehitellyt matkailijan kikkoja. Hotellihuoneen kirjoituspöydän laatikko oli salaatinteon apuna, kun sen ensin vuoraa paperilla, on se hyvä reilunkokoinen kulho. Kuuman veden voi keittää litran mehutölkissä, kun se on sisältä vuorattu foliolla. Tölkistä vaan yläpää pois ja kuumennurauta sisään. Saa keitettyä munatkin. Kahdella tölkillä keittää teen ja munat kätevästi. Hän tekaisi leipätaskut, tunkien taskun täyteen vihreää ja tomaattia, puolikkaan kananmunaa, suolaa ja salaattikastiketta perään ja hyvää oli. On kuulemma itse kuitannut monet ateriat tällä terveysleivällä ja laihtunutkin tavoitteen mukaan.

Kerroin hänelle viime reissulla omaksumani tavan liottaa tomaatit, mandariinit, viinirypäleet ja esim ruohosipulit vedessä johon on lorautettu etikkaan ja puristettu monta pikku sitruunaa. Puolen tunnin liotus tappaa suuren osan pöpöistä. Keniassa länsimaiset avustusporukat tekevät saman kloritella, mutta siinä on tarkka aika, jottei satsi mene pilalle. Tämä on toisen käden tietoa jonka Piko voisi skarpata, suhteet ja ajat.