Tuore Sitran lausunto hallitusneuvotteluihin. Ensimmäinen konkreettinen ehdotus!

Suomen tulevaisuusorganisaationa Sitra katsoo, että nyt on oikea hetki tehdä tehokkaita ja tulevaan menestykseen tähtääviä toimia, jotka vaikuttavat nopeasti. Suomen ei kannata keskittyä menneiden aikojen elvytyskeinoihin vaan investoida rohkeasti tulevaisuuteen ja tukea uuden kasvun moottoreita”, sanoo yliasiamiesMikko Kosonen Sitrasta.

Sitran mukaan Suomi tarvitsee puhtaan energian ja teknologian veturialueen, kansainvälisen mittaluokan demonstraatioympäristön, jossa suomalaiset cleantech-yritykset voivat kehittää uusia ratkaisuja ja saada kotimarkkinareferenssejä vientituotteilleen. Globaalien cleantech-markkinoiden arvoksi on arvioitu noin 2000 miljardia euroa, ja kasvu on ollut keskimäärin 7 prosenttia vuodessa.

Cleantech ja siirtyminen puhtaaseen, uusiutuvaan energiaan voivat toimia koko maan taloudellisen kasvun moottoreina. On todettu, että ne Euroopan maat, jotka kierrättävät jätteitä tehokkaimmin ovat Euroopan kilpailukykyisimpiä. Sen sijaan Suomelta puuttuu kansainvälisen mittaluokan demonstraatioalue, jossa yritykset ja kaupungit voivat kokeilla uusia ratkaisuja ja saada vientiin kelpaavia näyttöjä”, sanoo ekologisesta kestävyydestä vastaava johtaja Mari Pantsar-Kallio Sitrasta.

* * *

Miten kiristäjä voi vakuuttaa Nokian siitä, että kun Noksu maksaa, roisto ei käytä salattua tietoa? Miten Nokia voi luottaa, ettei sitä sittenkään käytetä? Oliko kiristäjä sitten suomalainen, jonka sanaan voi aina luottaa?

Poliisi mokasi pahasti ja rosvot olivat nokkelia! Ihme juttu, josta vielä kuullaan. Tutkivat ”zurnalistit” ovat jo kintereillä...

Kirjoitin tämän tiistaina ja jo keskiviikkona kerrottiin, että Noksu todella joutui luottamaan lupaukseen ja vieläpä maksoi hyväntekeväisyyteen saman summan. On aika selvää, että kiristäjä oli omia, mutta miten heppu pääsi livahtamaan poliisilta?

 

* * *

Älä ota rokotuksia, on johtopäätös tästä narkolepsia sotkusta. Itse en ole ottanut näitä flunssarokotuksia. Kersat toki pitää rokottaa pieninä niihin vakkarijuttuihin, kolmea rokkoa vastaan yms. Kohu olikin sitten taas lääketehtaan saalistusta keskeneräisellä tuotteella?

 

* * *

Obama on tempaisemassa reilusti perustamalla suuren merensuojelualueen, 6X Suomen pinta-alan määrän. Bush oli jo suojellut joitakin saaria sillä suunnalla, mutta nyt puuhataan jotakin todella suurta. Vaikuttaako se sitten jotenkin muovipyörteeseen, tuskin. Mutta on jokin merkki Obaman pyrkimyksistä ja hyvä niin. Konservatiivit vain ovat torjumassa kaikkea edistystä ja tyhmimmät jopa kieltävät koko ilmaston muutoksen. Bisnes on tärkein, luonnosta viis!

 

Mutta suomalaisten varakkaiden asenteita pitää ihmetellä. Yleisesti kansa olisi valmis muuttamaan liikenteen ja autoilun tottumuksiaan, mutta rikkaat viis veisaavat autoilunsa saasteista. Kansa hyväksyy ajatuksen verottaa ajokilsoja ja sehän tuntuu terveeltä idealta, Ollilan ryhmän juttu. Mutta edellyttää toimiakseen satelliittiseurantaa. Kyllä kai sitä kohti edetään.