Sekalaisia havaintoja

Ympärillä tapahtuu kaiken aikaa, varsinkin kävelyretkillä näkee kaikenlaista. Kun niistä ei saa mitään loogista kokonaisuutta ja usein jokin pikkujuttu vain sotkisi päätarinaa. Siksi kirjaan lapuille pikku juttuja ja koostan niistä nippelitietoa ja sattumuksia, lähinnä omaksi ajankuluksi mutta voihan niitä muutkin lukea, toivottavasti ainakin.

Tv-haastattelussa on mukana Muslimiveljeskunnan edustaja hiukan yllättävästi nuori huivipäinen nainen. Syynä saattaa olla kielitaito, mutta varmaan myös halu näyttää että vanhoilliset muslimit voivat uudistua. Tyttö pärjäsi hyvin ja puhui paljon ja nopeasti.

Vaelluksella radan takana pistäydyimme koptikirkossa, jossa oli mukava lepuuttaa väsyneitä jalkoja viileässä kirkkosalissa . Aikaisemmin vaelsimme koptien asuttaman laajan alueen läpi. Yksi kaveri kertoi että kristittyjä on asukkaista noin 40%. Paljonko kaikkiaan siinä kaupunginosassa asuu, jäi avoimeksi. Varmasti tuhansia, ehkä kymmeniätuhansia.

Jossakin lentokentän takana pidetään muistaakseni torstaisin eläinmarkkinat klo 6-12. Voisi olla kokemus käydä katsomassa. Sieltä oli takavarikoitu pieniä salakuljetettuja kilpikonnia.

Kissoja kutsutaan samaan tapaan kuin meillä, vain alkukirjain eroaa, piss-piss-piss.

Täti kantoi pitkiä sokeriruokoja kotiin, kuin paksuja ongenvapoja. Mehu on makeaa meikämakuun, mutta aika yleistä. Saa myös katukioskista. Hurjat moottoripyöräajelut jaksaa aina vaan kauhistuttaa. Tänään tuli taas mp ja takana istui kaveri pidellen umpinaista koristettua sängynpäätyä poikittain, mitta luokkaa 120x120cm. Oli ainakin melkoinen tuulenvastus. Toinen hurja kuljetti pitkiä tikkaita takana istuen.

Eräs aikaisemmin turistien tottumattomuutta hyväkseen käyttänyt hedelmäkauppias oli poissa. Kun bisnes perustui 3-4 kertaiseen turistihintaan, ei se tietenkään nyt kannata. Sen tilalla on nyt eläviä kanoja ja kalkkunoita kaupan. Täällä se merkitsee että naiset osaavat tappaa ja käsitellä lintuja jota meillä ei enää juuri osata. Taitaisin juuri ja juuri itse saada kanan vartaaseen, jos oikein kova paikka tulisi.