Totesin lähtiessäni liikkeelle, että lippistä ei tarvita kun on puolipilveä ja lämpöä alle 30, siis ihan sopukeli. Yöksi vaan on ikkuna suljettava viileyden vuoksi. Röökikauppias rannassa tunnistaa jo minut ja tuli ruinaamaan eurojen vaihtoa täkärahaan, kun pankki ei vaihda kolikoita. Tuntevat vesselit hyvin kurssin ja sain 12€ satasesta, joka jäi siis vähän vajaaksi. Menköön nokkelan hepun perheen elatukseen nekin sentit. Saihan viikoksi ruokarahaa, kun valitti muutoin että surkeaa on bisnes.

Että osaa olla tyhmät pojat tarjoilijoina Alibabassa. Kaveri tuo ruokalistan, selittää fish&ships hinnankin mutta ei tajua että tilaan sen. Kuluu puoli tuntia ja omistaja kulkee ohi jolloin kysyn missä mun kala viipyy. Kävi ilmi ettei tilausta ollut tehty, perkele! Sanoin fiksun oloiselle pomolle että opeta nyt noille nulkeille edes perusasiat. Laskusta sain liikaa vaihtorahaa ja jäin ihmettelemään oliko siinä kympin hyvitys, panin taskuun enkä sanonut mitään. Olin sen odotusaikana ansainnut!

Kuppilassa istui pari tosi laihaa brittinaista, joista toinen varmaan yli 80 ja vetivät röökiä. Oli myös perhe jossa pari lasta mukana turisteilemassa.

Kirjaan tähän niille jotka haluavat käyttää mikrobussia, että siitä kaljaravintoloiden puutarhan kulmalta Luxortemppelin aukean laidalta menee bussit sekä tv-kadulle, että osa kääntyy Sairaalakatua Medinalle ja osa aikaisemmin kohti suihkulähdeympyrää eli Iberoteliä tv-kadun päästä. Sitä bussia pitää kysyä sanalla AUMEIJA, joka on sen kaupunginosan nimi, jossa ovat hotellit Gaddis-Isis-Steigenberger-Lotus jne. Bussikuskit ovat niin torvia ettei hotellien nimellä ymmärretä. Kadun nimi (Medina+tv-street) toimii jotenkin.

Kävin siis parturi-jalkahoitolassa ja kun aika alkoi mennä tiukille, pantiin jalat likoamaan jo parturihommien ajaksi, jotta päästiin heti jatkamaan sillä puuhalla. On se vaan hyvää palvelua kun parturi ilmoittaa että olen paikalla, herra voi tulla milloin vaan. Ymmärtäähän sen, jos sattuu olemaan viikon ainoa kävijä. Kävelin tuttuja kulmia ja kun kysyin Mahrusia taxikulmalla, oli vastaus että on rukoilemassa. Hän käy moskeijassa, mutta läheskään kaikki kuskit eivät käy. Heinin BROODJE HOLLAND on sitten kiinni ainakin tämän talven, ehkä lopullisesti. Asian vahvistivat viime talvelta tutut hollantilaissisarukset, jotka ovat olleet täällä ja Feirusissa jo syyskuun lopulta. Istuivat kahvilla yhdellä terassilla.

Ihan nauratti kun totesin että H&M on avannut uuden putiikin sairaalakadulle. Eivät vaan Tukholman pääkonttorilla satu tietämään asiasta mitään! On tää aika härskiä meininkiä, kun kaikki kopioidaan ja toki luvatta. Yksikään rätti putiikissa ei ole Henkan ja Maukan tuottamia. En viitsinyt mennä tutkimaan ja voihan olla että niskalapuissa onkin väärennetyt nauhat.

Käytiin Abdyn kanssa neuvottelemassa kirjaimista ja niiden tekemisen tavoista paikallisella verstaalla. Oli isäntä kuulemma Mursin tiimiä, mitä se sitten saattaa tarkoittaakin. Oli kuulemma juuri tullut Kairosta jostakin kokouksesta. On ukolla kaapu ja parta, mutta sehän ei vielä todista mitään. Mulla on parta ja saatan hankkia mekonkin, mutta en ole Mursin jengiä silti.

Huvitti kun pääsin sivusta seuraamaan, kun isäntä opasti apulaista käymään jossakin asialla. Kun ei ole tarkkoja osoitteita, joutuu paikallisväki myös keksimään tuntomerkkejä eri kohteille. Hän selosti kadun näkymiä, taloja ja muita tuntomerkkejä perusteellisesti. Siinä kädet kävi ja selitystä tuli vuolaasti. Olisi vaan talon numero paljon helpompi, mikähän sen estää?

Liikeneuvottelun tulos eli hinnat käytiin yhdessä läpi ja niin, että Abdy asiakkaan roolissa kirjasi isännän selostuksen hänen kalenteriinsa, päiväsi ja allekirjoitti sen. Tämä kuulemma riittää täällä hyvin ja muuta vahvistusta hinnoille ei pyydetä eikä anneta. Kerroinkin että meillä niin saattoi hyvin menetellä vielä 50v sitten, mutta ei enää. Kaikki pitää vahvistaa kirjallisesti tai ainakin ”todistettavasti” johon meili riittää kyllä. Kun minä urakoin messuosastoja 1960-80 luvuilla, riitti puhelimitse saatu hinta tutuilta alihankkijoilta, sillä miehen sana piti. Enpä tiedä mikä on tilanne nyt, kertokaa jotka tiedätte.