Tappaminen on sallittua, sen paljastaminen ei

Jenkkilässä on ihan omat moraalisääntönsä. Paljastui että ryhmä sotilaita teurasti 17 viatonta siviiliä, hermostuneena tienvarsipommista joka tappoi yhden heistä. Joukkue meni ja tappoi summassa kylän naisia ja lapsia. Oikeus vapautti porukan ja antoi nimellisen rangaistuksen johtajalle. Useimmat törkeät sotarikokset on painettu villaisella ja pimitetty.

Nyt sitten on vankeudessa todellinen sankari, jos epäily pitää paikkansa. Sotamies Manning vuoti tietoja Wikileaksille ja paljastus on johtanut lehdistön monien törkeyksien jäljille. Sehän ei kenraaleille ja ministerille sovi, vaan epäkohtien paljastajaa uhataan elinakautisella! Tappajat pääsevät kuin verikoira veräjästä, mutta totuuden puhujaa piestään kohtuuttomasti. Näin jenkkilässä.!

Samaa sarjaa on tietysti Assangen jahtaaminen. Arvelenpa että CIA maksoi ne ruotsalaisnaiset puhumaan pehmosia, koska teot vaikuttivat niin mitättömiltä. Nainen ensin illalla jakaa sopuisasti, mutta aamulla ei sitten olisi viitsinyt ja toinen hiukan joutui mankumaan, siis painosti. Oliko kovin tavaton rikos? Vastaavaa sattuu joka päivä kymmenissä tuhansissa makkareissa.