luxor 93.2009 uusi vuosi

Uudenvuodenaatto menossa, klo on 19.15 Täytyy varmaan avata telkari ja katsoa miten vuoden vaihtumista juhlitaan eri puolilla. En taida viitsiä lähteä kdulle, vaikka täytyy ainakin vilkaista ikkunasta, mikä on meininki. Tuleeko raketteja tms.

Tässä korttelissa on englantilaisnaisen vetämä ravintola, joka pystytti teltan ovensa eteen täyttäen puoli katua. Yksi auto mahtuu siitä ohi. Useammassa paikassa näin tällaisia virityksiä, kyllä täällä osataan juhlia. Kysäisin ravintoloitsijalta, mikä on meininki. Hän kertoi tarjoavansa chili con Carnea hintaan 100 LE, heillä on disko ja muuta mukavaa.

On täysikuu ja ulkona aika viileää, sisällä 21 astetta ja oli pantava takki päälle, niin on koleaa. Pitäisi ottaa suihku, mutta en taida iletä. Täytyy odottaa että huomenna olisi päivällä lämpimämpää.

Jouluhan tuossa jo livahti ohitse, sitähän tänne pakoon tultiinkin.Maksoin äsken kotiintullessa vuokraemännälle loppuvuokran. Hän varoitti avaimia antaessaan, etten unohda niitä sisälle, kuten joku edeltäjäni. Ovessa on isot jäljet, kun joutuivat murtautumaan sisään. Paninkin avainnipun oven kahvaan, josta se varmaan lähtee mukaan kun ulos menee.

Kämppä on pohjakaavaltaan parempi kuin tuo edellinen ja siis paljon halvempi. Osoitetta en vielä ole kerennyt kirjaamaan. Saattaa olla että katu jatkuu saman nimisenä kuin on tuo alkupää, eli se sama ravintolakatu, jossa lähes joka päivä piipahdan moikkaamassa näitä täkäläisiä tuttuja. Makarim oli auttamassa mua kassien kantamisessa fillarillaan. Musalle annoin 50 Le kaikesta avusta. Ja hän pyysi lisäksi pari kaljatölkkiäkin. Hänelle jäivät myös Tallinkin hotellin mainostöppöset, joista en itse tykännyt, kun eivät oikein pysyneet jalassa.

Tämän asunnon omistajat ovat siis matkailualalla, ainakin isäntä Gaballa, joka on italian tulkki. Emäntä onkin italiatar, Monica. Heillä on A4 painettu ohjeet asukkaalle englanniksi, mikä on ihan ok. Lainaus: "It is forbidden by law and according to Egyptian custom that Egyptian people can not sleep with foreigner unless there is a marriage contract." Ohjeessa on neuvoja tuuletuksesta, koneista ja keittiölaitteista. Monican ja Gaballan matkapuhelin on 010 289 4048. Minä olen kyllä jo alustavasti varannut tämän kämpän ensi kaudeksi, marras-joulu-tammikuun. Muina aikoia voitte vapaasti vuokrata tätä.

Täytyykin jututtaa isäntää, josko hänellä olisi neuvoja matkustaa tänne meritse. Itse ideaa yritin tutkia, mutta puutteet kielitaidossa tuli esteeksi nettihaulle. Nyt voisi onnistua, kun on senkin maan osaamista käsillä. Silloin voisi reissun tehdä alkupäästä bussilla Tallinnasta Saksaan, josta voisi ottaa junan Italiaan ja sitten laivalla. Menee kyllä aika paljon aikaa ja tavaroita ei voi olla paljoa mukana. Taitaisi tulla paljon kalliimmaksikin? Täytyy muutenkin opetella pienempään tavaramäärään ja vähempiin vaatteisiin.

Tarkistin vielä aaton ja uudenvuoden päivän tapoja ja kuulin että Omar market on auki puolilleöin ja huomenna kaikki toiminta on ihan normaalia sunnuntaimeininkiä, kaupat ja ravintolat auki.

Uusi juttu täällä tuli esiin, kun palailin golfkentältä, jossa ehdin muuton vuoksi pelata vain 9 reikää. Taksissa kysyin ja varmistui, että rantakadulle oli ilmestynyt tärinäraidat lähipäivinä, edellisen golfin jälkeen. Niitä on kahdessa risteyksessä ja kuski kertoi, että niiden syntyy oli vaikuttanut pressa Mubarak täällä käydessään. Kuulemma Hurghadassa jo niitä käytetään ja ne leviävät kaikkialle. Ne ovat yhtä tehokkaita kuin nyt käytössä olevat isot asvalltikumpareet kadussa. Niihin jos ajaa pimeällä vauhdilla, menee pää katosta läpi ja iskunvaimentimet sököksi.

Kävin syömässä Ritzissä, sillä Hein ja Makarim sulkivat aikaisin. Otin kokeeksi ruokalajin nimeltä Viagra-soppa, jossa on 6 lajin mereneläviä keitossa. Sen lisäksi tilasin kevätrullia. Hiukan ihmettelin kun tarjoilja antoi vaihtoehdoksi siihen annokseen joko riisin tai ranskanperunat. Kiinalaiset ja muut aasialaiset tarjoavat rullat ilman lisukkeita. No asian ymmärsi, kun lautanen saapui. Kevätrullat olivat 6 kpl peukaloni kokoisia, joten lisäkettä tarvittiinkin. Näytin tarjoilijapojalle, että otan tästä voirasian kämpille. Hetken kuluttua hän toi vielä neljä voirasiaa lisää ja suhahti, että "flättiin".

Kyllä on kätevää kun on asunnossa nettiyhteys!!!  Nyt voin lukea hesarin sohvallani, mihin aikaan tahansa. Muutenkin voin surffata ja etsiä tietoa, kiva,kiva.