ke 22.12.2010 kentällä

Kirjoitan tätä Royal Valley Golf Coursella. Selkä ei ole ihan kunnossa ja otin läppärin mukaan, kun arvelin ettei huvita pelata kuin 9 reikää. Naiset jatkoivat toisen mokoman, vaikka onkin aika lämmin päivä. Kentän henkilökunta oli kiinnostuneita koneesta ja mitä kirjoitan. Kerroin jutun koneen putoamisesta lattialle ja rempasta. Vitsinä yksi arjosi läppäristä 100 puntaa. Sanoin hinnaksi 3000, johon nauroivat että summalla saa uuden, ihan niin. Epäilivät etten osaa kirjoittaa, kun vedin lasillisen kaljaa.

Näytin heille S.Luonto-lehteä, jonka kuvia ihailivat. Onhan lehti todellinen huippu kuviltaan. Sattui kivasti että on talvinumero, näkevät jotakin eksotiikkaa pohjolasta. Klubilla ei ole nettiyhteyttä, joten on tyytyminen vain kirjoittamaan "varastoon". Klubirakennus on tyylikäs ja siisti. Heillä on myös toimisto huoltorakennuksen yhteydessä, ja siellä olisi nettilinjakin. Firmalla on kuulemma toimisto Kairossakin. Eipä ole ainakaan asiakkaita kentälle saanut. Keskustelimme asiasta jo edelliskerralla ja lupasin yrittää saada kavereita mukaan tänä talvena. Menestys oli huono ja oman klubin ja muiden tuttujen houkuttelu ei toiminut. Vielä olisi Penan ja Kaarinan mahdollista tulla ennen kuin poistun maisemista. Nyt oli matkat poskettoman edullisiakin. Tuli kiva tieto että Matti ja Iiris tulevat tänne tammikuun lopulla. Odottelen ja siirrän lentoakin jos saan kuulla kauanko ovat.

Kysyin olisiko kentän väellä jotakin millä karkottaa kärpäsiä. Suihke löytyi, kokeilin ja luulen sen karkoittavan noita inhottavia, nopeita egyptiläisiä kärpäsiä. Pyysin Mudin viemään suihkeen naisille, jotka juuri kiukkusivat asiasta. Purkki on oranssi väriltään, OFFia sekin. Eipä kovin hyvin toimi, kärpänen istui kädelle, jonka suihkautin 4 minuuttia sitten.

Kentän väylät ovat suhteellisen leveät, joten aloitus pysyy yleensä väylällä. Sillä jos pallon lyö reunan yli hiekkaan jossa on paljon kiviä seassa, on pallon löytäminen joskus todella hankalaa. Tänään olin "hiekkahallituksen" puolella muutaman kerran ja aikaa tuhraantui. Tosin siitä ei ole haittaa kun kentällä ei ole juuri muita pelaajia. Taidetaan olla lähes ainoat tänään, kolmen japanilaisen lisäksi. Ihmettelimme hiukan, kun ruoholeikkuri pyöri väylällä, jossa pelasimme, vaikka kaikki muut väylät oli tyhjinä. Toisella väylällä se sitten selvisi, kun kuski halusi myydä pari löytöpalloa. Kaupat tehtiin ja annoin 6 kolikkoa kahdesta pallosta. Nämä kenttämiehet eivät ilmeisesti saisi tehdä tätä pallobisnestä, sillä hänkin varmisti ettei meitä nähty. Aikaisemmin pallokauppiaat ovat olleet ulkopuolisia, joita kentällä välillä pyörii. Nyt en 4 pelin aikana ole tavannut yhtään. Ei ole paljoa löydettävää, kun ei käy pelaajiakaan.

Kentän pinta on upottavampi kuin kotoisilla kentillä. Kärryissä on pienet, kotona jo vanhanaikaisiksi tuomitut pyörät ja kun pohja on pehmeä, on kärry melko raskas kiskottava. Kiskovat vielä 5€ kärryvuokraa. Siksi minun kannatti jättää vanha, kotona tarpeettomaksi jäänyt kärry tänne. Sen ostohinta, jotakin 34€ on jo moneen kertaan kuitattu. Ruoho on karkeata, aika paksua, jotenkin kiharaa. Sen leikkausjälki ohjaa palloa voimakkaasti, joten muutoin suora putti hidastuessaan usein kurvaa reiän ohi, juuri viimeisillä vaaksoilla.

Ramadan tarjosi teetä. Luulen tarjouksen olevan ystävyyttä, katsotaan nyt, tuleeko lasku.*** Baarimestari on aina hyvin siististi puettu ja suittu mies, pukeutuu sävy-sävyyn. Hän viime viikolla vaivautui opastamaan minut hierojalle, joka sai meistä asiakkaat. Pari vuotta sitten oli ISIS hotellissa pihassa teltta ja siellä 2 hierojapoikaa työssä. Nyt oli niin vähän ihmisiä istumassa pihalla, ettei varmaan muutamaan vuoteen ole riittänyt asiakkaita.## Kampaamon tytöt kävivät sitkeästi jokaiselle tarjoamassa mani- ja pedikyyriä ja muita hoitoja.

Maksoin muutamalle kaverille täällä tippiä Karilta jääneillä rahoilla ja se teki hyvän vaikutuksen.    *** ei tullut, oli ystävällisyyttä

##  korjataan virhe, siellä ne pojat ovat, eivät enää teltassa. Olivat kuulemma kovasti tinkineet ja luvanneet liikoja työstään.